ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην Πάτρα!

Επεισόδια στην Πάτρα!

Χάος γύρω από το εργοστάσιο Πειραϊκή – Πατραϊκή, στην Πάτρα.

Πετροπόλεμος, εκτεταμένη χρήση χημικών,φωτιές, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και τραυματισμοί έχουν μετατρέψει από το απόγευμα την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Από νωρίς μύριζε "μπαρούτι"

Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα ήταν από το μεσημέρι της Τρίτης οι διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια. Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα τα γεγονότα μίλησαν...

Κάτοικοι απέκλεισαν και πάλι το απόγευμα της Τρίτης την Ακτή Δυμαίων εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 29χρονου από τα χέρια αλλοδαπών. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής - Πατραϊκής, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες. Λίγο πριν από τις 18:30 σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης όταν ομάδα κατοίκων επιχείρησε να εισβάλει στις εγκαταστάσεις του εργοασταίου. Ωστόσο, οι άνδρες της Αστυνομίας απομάκρυναν στους διαμαρτυρόμενους. Στις τάξεις των κατοίκων είχαν παρεισφρήσει μέλη της Χρυσής Αυγής από τα οποία οι κάτοικοι απαιτούν να αποχωρήσουν και να μην επιχειρήσουν να καπηλευτούν το θάνατο του 29χρονου.

Επιθέσεις από Χρυσαυγίτες

Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκαν στο σημείο μέλη της Χρυσής Αυγής, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Ανθείας. Οι Χρυσαυγίτες κρατώντας σιδηρολοστούς και ρόπαλα συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα, όπως "Έξω οι ξένοι απο την Ελλάδα" και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ενώ απείλησαν να λιντσάρουν μετανάστες.

Ακολούθησε ανρθωποκυνηγητό της Αστυνομίας με τους Χρυσαυγίτες. Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με δακρυγόνα, χημικά, πετροπόλεμο και τραυματισμούς.

Έφοδο με μπουλντόζα στο κτίριο

Γύρω στις 22:30 Χρυσαυγίτες επιχείρησαν με μπουλντόζα να κάνουν έφοδο στο παλιό εργοστάσιο. Τα ΜΑΤ έκαναν εκταταμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους αποτρέψουν. Ωστόσο, επέστρεψαν στο σημείο όπου προσπάθησαν και πάλι να μπουν στο χώρο.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μέλη της Χρυσής Αυγή είχαν έρθει από άλλες πόλεις με πούλμαν στην περιοχή.

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Νωρίτερα, σημειώθηκαν βίαιες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών από Χρυσαυγίτες. Μάλιστα, σε μία περίπτωση έριξαν από τη μηχανή έναν ένστολο άνδρα και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Ο αστυνομικός κατάφερε να τραπεί σε φυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι Χρυσαυγίτες έκαναν γυαλιά καρφιά με κλούβα των ΜΑΤ.

Έβαζαν φωτιές στο πέρασμά τους

Λίγο μετά τις 21:30 μέλη της Χρυσής Αυγής έβαλαν φωτιά σε ένα φορτηγό όπου βρίσκεται δίπλα στον παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής, αλλά και σε πυλώνα της ΔΕΗ.

Τραυματισμοί και αποπνιχτική ατμόσφαιρα

Αρκετοί τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μάλιστα, κάποια άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν και να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας από τα χημικά.

23.10: Τα επεισόδια συνεχίζονται στην Πειραϊκή Πατραϊκή με τους Χρυσαυγίτες να εφορμούν και τα ΜΑΤ να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Κινδύνεψε ηλικιωμένη

Μία ηλικιωμένη, η οποία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων βρίσκοταν στο σπίτι της κοντά στην περιοχή κινδύνεψε από ένα δακρυγόνο που έσκασε στην αυλή της.

Οι κάτοικοι καταδίκασαν τα επεισόδια

Οι περισσότεροι κάτοικοι στο θέαμα των επεισοδίων έφυγαν από την περιοχή, καταδικάζοντας, μάλιστα, τα όσα εκτυλίχθηκαν στην περιοχή.

"Εύχομαι η Ελλάδα να δει καλύτερες ημέρες"

Ένας κάτοικος της περιοχής τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι. Ο ίδιος, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ευχήθηκε η Ελλάδα να δει καλύτερες ημέρες.

Έκτακτη συνάντηση

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με αντιπροσωπεία των κατοίκων σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί μετά την δολοφονία του 29χρονου άνδρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Δημαράς ζήτησε συντονισμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την αυριανή σύσκεψη στις 13:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο.

Πηγή φωτογραφίες και βίντεο: Patrastimes.gr, Thebest.gr, Dete.gr

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Πάτρα!

Χάος στην Πάτρα - Πετροπόλεμος, χημικά, τραυματισμοί! (βίντεο)

Φόβοι για σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα!

Ένταση (ξανά) στην Πάτρα!

«Μπαρούτι» για δεύτερη ημέρα η Πάτρα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)