ΕΛΛΑΔΑ

Έσκασε το σκάνδαλο των... δυσλεκτικών

Έσκασε το σκάνδαλο των... δυσλεκτικών

Εξαρθρώθηκε το πρώτο κύκλωμα. Στο μικροσκόπιο και το Λύκειο Ύδρας με το 47% των μαθητών της Γ΄Λυκείου να είναι ...δυσλεκτικοί.

Δικαίωση για το newsbomb.gr αποτελούν οι εξελίξεις για τους μαϊμού δυσλεκτικούς με την εξάρθρωση του παράνομου κυκλώματος που πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τεκμηρίωσε την εμπλοκή τριών γυναικών υπαλλήλων στο Σισμανόγλειο που κατηγορούνται ότι εξέδιδαν πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές προκειμένου να εξεταστούν με ειδικούς και ευνοϊκούς όρους στις Πανελλήνιες και να πετύχουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Είναι σαφές όμως ότι δεν είναι το μοναδικό κύκλωμα που χρησιμοποιούσε τη «φάμπρικα» των δυσλεκτικών.

Στις αρμόδιες αρχές έχουν φτάσει καταγγελίες και για άλλες περιπτώσεις ορισμένες από τις οποίες είναι κραυγαλέες.

Μένει να αποδειχθεί τι από αυτά ισχύει και τι όχι.

Το Υπουργείο Παιδείας, οι υπηρεσίες του οποίου έδειξαν αδικαιολόγητη ολιγωρία το προηγούμενο διάστημα οφείλει να εξετάσει μία προς μία όλες τις υποθέσεις για να αποδειχθεί ποιοι είναι πραγματικά δυσλεκτικοί και ποιοι όχι.

Αποτελεί ηθική υποχρέωση απέναντι στην ισονομία και στη νομιμότητα αλλά και στους χιλιάδες μαθητές που δίνουν με τις δικές τους δυνάμεις και όχι με πλάγια και παράνομα μέσα, τη μάχη για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και το Λύκειο Ύδρας. Εκεί, κατά την περυσινή αλλά και αυτή τη χρονιά είχαμε το εξής παράδοξο: σχεδόν οι μισοί μαθητές της Γ΄Λυκείου ήταν .....δυσλεκτικοί.

Στην υπόθεση χορήγησης των πιστοποιητικών δυσλεξίας εμπλέκεται το Μιχαλίνειο, ένα Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Πειραιά.

Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, η πρώτη κίνηση του Υπουργείου Παιδείας ήταν να αφαιρέσει από το Μιχαλίνειο την αρμοδιότητα έκδοσης πιστοποιητικών δυσλεξίας.

Τα περιστατικά όμως στο Λύκειο της Ύδρας απαιτούν πλήρη και εξονυχιστική διεύρυνση γιατί δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά.

Είναι καινοφανές και παράδοξο οι μισοί σχεδόν μαθητές να είναι δυσλεκτικοί .... Όταν εκεί καταγράφεται ποσοστό 47% πώς να το..... εξηγήσει κανείς;

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των δυσλεκτικών μαθητών σε πανελλαδικό επίπεδο, κυμαίνεται από 2 εως 4%.

Για το θέμα υπάρχουν καταγγελίες γονέων του νησιού που απαιτούν πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ αποδέκτης των καταγγελιών έγινε και ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.

Το πιο δίκαιο θα ήταν η επανεξέταση των μαθητών για να αποδειχθεί ποιοι είναι δυσλεκτικοί και ποιοι όχι.

Πάντως ένα είναι βέβαιο

Ότι ακολουθούν και άλλες αποκαλύψεις....

Διαβάστε περισσότερα

Καταργούν το εξεταστικό κέντρο και στέλνουν τους μαθητές στον Πόρο