ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή μιας μητέρας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Επιστολή μιας μητέρας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Επιστολή προς τον Ελληνα πρωθυπουργό στέλνει αναγνώστρια, περιγράφοντας την τραγική καθημερινότητά της και ζητώντας μια λύση...σε προβλήματα που έχει τόσο η ίδια όσο και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας.

Διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή από το ANTInews.gr.

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας εξηγήσω γιατί πρέπει να κάνετε κάτι για να αλλάξει κάπως η δραματικά απελπιστική κατάσταση στην οποία όλοι μας έχουμε περιέλθει.

Έχω μία τετραμελή οικογένεια με γιο φοιτητή και κόρη στη Τρίτη λυκείου (με μπόλικη δωρεάν παιδεία όπως θα υποψιάζεσθε). Έχω στην ιδιοκτησία μου οικία, καθόλα νόμιμη που όμως στερείται αδείας (την οποία και έχω πληρώσει) λόγω του καθεστώτος των εξ αδιαιρέτου οικοπέδων. Είμαι πλέον της εικοσαετίας έρμαιο του κράτους (που εισπράττει μόνο, χαράτσια και πρόστιμα) και των συνιδιοκτητών. Ζω από μια ιδιωτική μικρή επιχείρηση που μετά βίας βγάζει απλά τα έξοδα της. Ένα βήμα πριν το λουκέτο πρέπει να πληρώνω συνεχώς νέους φόρους, χαράτσια, τέλη ΕΟΠΥΥ χωρίς αντίκρισμα (αλίμονο μας αν αρρωστήσουμε) κι ένα δυσανάλογα βαρύ ΦΠΑ.

Πως γίνεται οι φόροι να συναγωνίζονται τα εισοδήματα; Πως θα επιζήσουμε όλοι μας; Για να πας σούπερ μάρκετ θες μία μικρή περιουσία και για να βάλεις βενζίνη δε το συζητώ! Το αυτοκίνητο που με κόπους χρόνων πήραμε (και δε κλέψαμε) σκουριάζει στο πεζοδρόμιο χωρίς πινακίδες και κυκλοφορούμε με ένα σαραβαλάκι εικοσαετίας βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μας. Γιατί αλήθεια κ.πρωθυπουργέ τα τέλη κυκλοφορίας να μην αντιστοιχούν κυρίως στην εμπορική αξία του αυτοκινήτου; Δε θέλετε χρήματα; Γιατί το αμάξι μας ενώ πωλείται το πολύ τρεις χιλιάδες, έχει τεκμήριο δεκαοχτώ; Θα μας δώσει κάποιος τα ρέστα;

Γιατί οι Έλληνες πολίτες βάλλονται πανταχόθεν, όταν αυτοί που τους έφεραν ως εδώ δεν έχουν λογοδοτήσει και κυρίως δεν τους έχουν ζητηθεί πίσω τα κλεμμένα;

Για ποιο λόγο ακριβώς εγώ πληρώνω 5·500€ το χρόνο στον ΕΟΠΥΥ και δεν αφαιρούνται αυτά τα χρήματα από το φορολογητέο εισόδημα μου; Την ίδια ώρα που τώρα πια πρέπει να πληρώνω γιατρούς και φάρμακα; Έχετε ιδέα πως βγαίνουν αυτά τα χρήματα; Με τι κόπο και τι στερήσεις; Μην απορείτε λοιπόν γιατί πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, βουλιάζοντας τα κρατικά έσοδα.

Σταματήστε λοιπόν να ζητάτε από τους Έλληνες και δώστε τους. Δώστε τους ένα σύγχρονο κράτος, με οργανωμένο πλαίσιο. Δώστε τους ένα δίκαιο κράτος, με νόμους που ισχύουν για όλους. Δώστε τους ένα αποτελεσματικό κράτος, που σέβεται το πολίτη του και δε τον ταλαιπωρεί. Δώστε τους την ευκαιρία να σας δώσουν μετά πίσω κι αυτοί. Και πάνω από όλα δώστε τους την ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν, με την αξιοπρέπεια που τους έχουν στερήσει οι πολιτικές χρόνων.

Και να θυμάστε…στην ιστορία μένουν οι ηγέτες για τις πράξεις τους κι όχι για τις υποσχέσεις τους. Τολμήστε…

Αφροδίτη"