ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας: «Δεν θα επανέλθουμε στην προηγούμενη χαώδη κατάσταση»

Δένδιας: «Δεν θα επανέλθουμε στην προηγούμενη χαώδη κατάσταση»

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επανέλθουμε στην προηγούμενη χαώδη και απαράδεκτη κατάσταση. Μετά την συγκεκριμένη επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, θα διενεργούνται από την Οικονομική Αστυνομία, με αρχή τη Δευτέρα, συνεχείς έλεγχοι σε όλες τις περιοχές», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ελληνική Αστυνομία, και για την ελληνική κοινωνία, τόσο για την ομαλή εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», όσο και για την επιτυχία την οποία είχε η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά το γνωστό ειδεχθές έγκλημα στην Πάρο» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

«Οι συνθήκες διαβίωσης γενικά, των παράνομων μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελούν ντροπή για το πολιτισμό, ντροπή για τον καθένα μας. Όπως ξέρετε, ολόκληρες περιοχές της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε άβατο και σε αυτές τις περιοχές ανθεί κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά. Το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο, οι κλοπές, οι ληστείες, οι σοβαροί τραυματισμοί, οι φόνοι, ακόμη και εγκλήματα για μικρής αξίας αντικείμενα συμπεριλαμβάνονται δυστυχώς, πολύ συχνά στα δελτία συμβάντων των αστυνομικών τμημάτων» ανέφερε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας πως η κάποτε γνωστή και περίφημη αθηναϊκή τριλογία, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη έχει μετατραπεί σε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών.

Ο κ.Δένδιας ανέφερε ακόμη πως σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο κ.Καμίνη, θα λάβουν χώρα μια σειρά από συμπληρωματικές δράσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στην πρωτεύουσα.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Δένδια: