ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον καύσωνα… μπουρίνια!

Μετά τον καύσωνα… μπουρίνια!

Μετά από ένα καυτό τριήμερο που ο υδράργυρος άγγιξε κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ο ήλιος δίνει τη θέση του στα σύννεφα και τις μπόρες.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, στη Βόρεια Θεσσαλία και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και από το μεσημέρι κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα ορεινά ηπειρωτικά και στα βόρεια τμήματα του Ιονίου, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή.

Τα φαινόμενα που τοπικά, κυρίως στα ορεινά, θα είναι ισχυρά τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν και πάλι στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 25 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 25 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 και 38 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, πυκνώτερες μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 32. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, μέτριοι στο Σαρωνικό, ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 29 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Διαβάστε επίσης: Υποχωρεί ο καύσωνας – Έρχονται μπουρίνια

Καμίνι η χώρα