ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Βαρύς τουλάχιστον οικονομικά θα είναι ο φετινός χειμώνας για τα νοικοκυριά, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευθεί.

Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης κάνει απαγορευτική την αγορά του και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν νέους τρόπους για να ζεσταθούν, ή να μπορέσουν να εξασφαλίσουν επίδομα θέρμανσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος δεν είναι ακόμα βέβαιο πως το επίδομα θα δοθεί τον Οκτώβριο, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει η εκταμίευση του ποσού και οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα τον Ιανουάριο.

Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζουν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή.

Επιπλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να μένουν σε σπίτι μικρότερο από 100 ή 150 τετραγωνικά. Ο τρόπος καταβολής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο.