ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Δικογραφία για τα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι

Χρυσή Αυγή: Δικογραφία για τα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής – στα οποία συμμετείχαν και βουλευτές - σε Ραφήνα και Μεσολόγγι.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση μελών της Χρυσής Αυγής να κάνουν «έφοδο» σε πανηγύρι της Ραφήνας και λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου διενεργώντας έλεγχο στις άδειες των μικροπωλητών και προκαλώντας επεισόδιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά και εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας.

Πριν αποχωρήσουν, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αναποδογύρισαν τουλάχιστον ένα πάγκο μικροπωλητών, χωρίς, ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη του επεισοδίου και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, οι αλλοδαποί μικροπωλητές παρέμειναν στο χώρο.

Στα επεισόδια της Ραφήνας συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας»- ο οποίος δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα, κάναμε μια βόλτα εδώ στο πανηγύρι. Είδαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροπωλητές και μάλιστα είδαμε και κάποιους λαθρομετανάστες να πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή».

Παρόμοιες εικόνες και στο Μεσολόγγι το πρωί του Σαββάτου όπου κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά προκαλώντας ζημιές σε πάγκους παράνομων μικροπωλητών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια ο οποίος ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να ληφθούν όλα τα μέτρα εναντίον των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς. Ο υπουργός ζήτησε να μη γίνει καμία εξαίρεση λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας και να τηρηθεί πιστά ό, τι προβλέπεται από το νόμο.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή όπου θα τεθεί ζήτημα άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι οι ενέργειες είναι καθόλα νόμιμες και κάλεσε το κράτος «να πάψει να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες».