ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνουν οι φορολογικές δίκες λόγω κινητοποιήσεων

Παγώνουν οι φορολογικές δίκες λόγω κινητοποιήσεων

«Παγώνει» μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που αποτελεί και ένα από τα στοιχήματα της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κι αυτό διότι οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αυτεπάγγελτη αναβολή όλων των δικών που έχουν προσδιοριστεί στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας από τις 17 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν επισήμως τα ακροατήρια μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Αυτή είναι την απόφαση-διαμαρτυρία για τη μείωση των αποδοχών τους «κατά συνολικά 50% σε 2,5 χρόνια», έλαβαν σήμερα παρά το γεγονός όπως αναφέρουν ότι «συντέλεσαν αποκλειστικά στην επίτευξη του στόχου της μείωσης των φορολογικών υποθέσεων, για τον αριθμό των οποίων, δεν ευθύνονται αυτοί, και τούτο, χειριζόμενοι αριθμό υποθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις υπερέβη σε σημαντικό ποσοστό τα όρια που τίθενται από τους κανονισμούς λειτουργίας των δικαστηρίων τους».

Επιπλέον οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν:

-Τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δικαστικών αποφάσεων, πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων.

-Την αποχή, κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία, ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.

-Τη συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012.

-Την επεξεργασία και κατάθεση, σε συνεργασία και με τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, ενδίκων βοηθημάτων στα αρμόδια Δικαστήρια, για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών».