ΕΛΛΑΔΑ

Ο ομογενής που αναζητά το θησαυρό του Αλή Πασά

Ο ομογενής που αναζητά το θησαυρό του Αλή Πασά

Επέστρεψε στη Βασιλική Τρικάλων και επιμένει να ψάχνει τον θησαυρό του Αλή Πασά.

Ο λόγος για τον Ελληνοαυστραλό Βαγγέλη Δήμου ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος" είναι βέβαιος ότι το αργότερο σε 25 μέρες -οπότε και λήγει η σχετική άδεια που έχει- θα έχει στα χέρια του κασόνια με χρυσά κοσμήματα και λίρες από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Την πρώτη φορά που έψαχνε, πριν από έναν χρόνο, έπεσε σε ένα... κανάλι με νερό, τη δεύτερη, τον περασμένο Μάρτιο, ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, σήμερα ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος όσο ποτέ.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει για μένα. Είμαι ένα βήμα πριν από το δωμάτιο με το χρυσάφι», δήλωσε ο ομογενής επίδοξος χρυσοθήρας στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι με το χρυσάφι που θα βρει θα βοηθήσει την Ελλάδα και συμπολίτες του που έχουν ανάγκη.

Είναι μάλιστα τόσο πεπεισμένος ότι βρίσκεται μια ανάσα από τις ράβδους χρυσού και τις λίρες, ώστε εποπτεύει καθημερινά τις εργασίες και κανονίζει ο ίδιος πού θα τρυπήσει το γεωτρύπανο.

Συντεταγμένες

Οι εκσκαφές συνεχίστηκαν χθες έξω από τη Βασιλική του δήμου Καλαμπάκας, με το γεωτρύπανο να χτυπά σε κοντινή απόσταση από την περσινή τρύπα, η οποία κατέληξε σε ένα κανάλι με νερό.

Ο κ. Δήμου επέστρεψε πεπεισμένος ότι έχει τις σωστές συντεταγμένες για να πέσει ακριβώς πάνω στο δωμάτιο, που χρησιμοποιούνταν ως τράπεζα από τον Αλή Πασά και μέσα σε αυτό θα βρει χρυσάφι ανυπολόγιστης αξίας.

Το γεωτρύπανο θα φτάσει σε βάθος 32 μέτρων και όταν -όπως εκτιμά ο κ. Δήμου- βρει το άνοιγμα, θα κατεβάσει εργάτες για να σπάσουν την πέτρινη είσοδο και να μπουν στο θησαυροφυλάκιο.

Ο σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» κατάγεται από την Κάρυστο στη νότια Εύβοια. Εζησε για πολλά χρόνια στην Αυστραλία όπου εργάστηκε ως μηχανικός και επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από περίπου μια δεκαετία, έχοντας σκοπό της ζωής του να βρει τον θησαυρό, που άλλοτε λέει ότι είναι του Αλή Πασά και άλλοτε τον πάει πιο πίσω, στην προϊστορία, και λέει ότι είναι του Πρίαμου.