ΕΛΛΑΔΑ

Επταήμερο «λουκέτο» στους δήμους

Επταήμερο «λουκέτο» στους δήμους

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην διαθεσιμότητα με επαναλαμβανόμενες στάσεις.

Επταήμερο "λουκέτο" στους δήμους βάζουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ αφού μέχρι την Τετάρτη κάνουν επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας.

Σήμερα και αύριο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.

Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης, την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Μεγάλο θα είναι το πρόβλημα για τους γονείς που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς ενώ παράλληλα δεν θα γίνεται και αποκομιδή των σκουπιδιών.