ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια – Πέφτει η θερμοκρασία

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια – Πέφτει η θερμοκρασία

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο και άστατο καιρό στην υπόλοιπη χώρα με πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με τοπικά έντονα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 0 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να φτάνουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί.

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα πεδινά και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.