ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Γεννήθηκε γυναίκα αλλά έγινε άνδρας και με βούλα δικαστηρίου!

Κρήτη: Γεννήθηκε γυναίκα αλλά έγινε άνδρας και με βούλα δικαστηρίου!

Το δικαίωμα να ζήσει μια ζωή όπως την θέλει χωρίς να αισθάνεται ντροπή για την επιλογή του έχει πλέον ένας 26χρονος νεαρός από το Ηράκλειο που έγινε ο πρώτος κάτοχος βεβαίωσης ... αλλαγής φύλου σύμφωνα με σχετική απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Ο νεαρός που γεννήθηκε κορίτσι και χρειάστηκε να περάσει δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να ζήσει το όνειρο του πλέον και με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους θα μπορέσει να ζήσει μια ζωή περισσότερο φυσιολογική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" και το ρεπορτάζ της Εύας Καρεκλάκη, ο νέαρος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου πριν από μερικούς μήνες και με την παρότρυνση της ψυχιατρικής ομάδας που τον παρακολουθούσε προχώρησε τις διαδικασίες αφού ήταν ξεκάθαρο ότι σε όλη του την ζωή ένιωθε και συμπεριφερόταν ως άνδρας και η επιλογή αυτή ήταν απολύτως ώριμη. Στη συνέχεια έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εκδοθεί δικαστική απόφαση βεβαίωσης αλλαγής φύλου και να δηλωθεί καταρχήν στο ληξιαρχείο του δήμου Ηρακλείου ως άρρεν και με ανδρικό όνομα.

"Δεν μπορούσα ούτε στο ΚΕΠ να πάω"

Όπως επισημαίνει ο 26χρονος, ακόμα και στην καθημερινότητα του αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα αφού πολλές φορές ερχόταν σε δύσκολη θέση ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή.

"Θα σας πω το πιο απλό: στο ΚΕΠ δεν μπορούσα να πάω. Τους έδειχνα την ταυτότητά μου και δεν με πίστευαν, με πετούσαν έξω. Στην τράπεζα λίγο έλειψε να καλέσουν τον υπάλληλο της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης για να με πιάσει. Προσπαθούσα μάταια να τους πείσω ότι το πρόσωπο που απεικονιζόταν στην αστυνομική ταυτότητα ήμουν εγώ. Στην πορεία κουβαλούσα μαζί μου τα χαρτιά του γιατρού που βεβαίωναν την ταυτοπροσωπία και εξηγούσα την κατάσταση. Κατανοώ την αντίδραση τους, όμως όλο αυτό ήταν ψυχοφθόρο για μένα".

Ο ίδιος πριν πάρει την μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου και να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο, συνομίλησε αρκετά με άλλο πρόσωπο που ήδη είχε ακολουθήσει συνειδητοποιημένα αυτόν τον δρόμο. "Κατάλαβα ότι έπρεπε να γίνει το μεγάλο βήμα ώστε να μπορέσω να ζήσω όπως μου αξίζει. Και αυτό είναι το μήνυμα μου και προς άλλους νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα. Μεγάλη σημασία έχει, επαναλαμβάνω, η στήριξη από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον".

Και δεύτερη υπόθεση

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και δεύτερη υπόθεση για τη βεβαίωση αλλαγής φύλου, παρεμφερής με την πρώτη.

Ο ενδιαφερόμενος είναι ένας 24χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος σχετικά πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου.