ΕΛΛΑΔΑ

Απειλούν με απεργίες οι καθηγητές μέσα στις Πανελλάδικές

Απειλούν με απεργίες οι καθηγητές μέσα στις Πανελλάδικές

Αντιδράσεις για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και των συγχωνεύσεων των σχολείων


Η αναταραχή στον χώρο της Παιδείας συνεχίζεται και αυτή τη φορά απειλείται ακόμη και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών. Μετά την αύξηση του ωραρίου τους οι καθηγητές αντιδρούν για το ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολικών μονάδων και απειλούν ανοιχτά με απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το υπουργείο έχει ζητήσει από 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης τις εισηγήσεις του για τη συγχώνευση 200 μονάδων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων).

Τα περισσότερα από τα σχολεία αυτά βρίσκονται εκτός Αττικής και το υπουργείο θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του μέχρι τα μέσα του Μαϊου. Είναι πιθανή μια απόφαση για νέες συγχωνεύσεις; Ναι, απαντά το υπουργείο, πρώτα όμως θα εξεταστεί το δημοσιονομικό όφελος από όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν συνελεύσεις κατά τόπους ΕΛΜΕ, που θα κληθούν να αποφασίσουν εάν οι καθηγητές θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν στις 17 Μαΐου, είτε με απεργία, είτε με άρνηση βαθμολόγησης των γραπτών.