ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε συλλήψεις για τη διπλή ληστεία σε Βελβεντό - Φιλώτα

Πέντε συλλήψεις για τη διπλή ληστεία σε Βελβεντό - Φιλώτα

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα οι πέντε από τους έξι υπόπτους για συμμετοχή στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και στο Φιλώτα Φλώρινας, οι οποίοι είχαν προσαχθεί χθες στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Ο έκτος προσαχθείς αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του.

Οι πέντε συλληφθέντες θα προσαχθούν στο αυτόφωρο και στη συνέχεια θα προσαχθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή οι δύο από τους συλληφθέντες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους συλληφθέντες είναι οι Φοίβος Χαρίσης- Πούλος του Γεωργίου 23 χρόνων και Ντάλιος Ανάργυρος του Αθανασίου, 24 χρόνων.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού στις 28.11.2012 στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας, τα οποία είχαν εκδοθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι προσαγωγές των πέντε ατόμων, πραγματοποιήθηκαν σε μπυραρία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και οι τέσσερις εξ αυτών, κατηγορούνται για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό και το Φιλώτα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρέα των συλληφθέντων ήταν και μία κοπέλα, η οποία κατάφερε να διαφύγει.

Tα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν τους συλληφθέντες παρακολουθώντας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές τους επαφές.

Οι συλληφθέντες εξετάζονται, επίσης, και για τυχόν συμμετοχή τους στην βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Μall, στο Μαρούσι.

Για τη ληστεία στο Βελβεντό έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στη φυλακή και άλλα άτομα, τα οποία, παράλληλα, κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες διέμεναν, έως τις αρχές του έτους, σε διαμέρισμα που είχε εντοπιστεί στα Τουρκοβούνια.