ΕΛΛΑΔΑ

Η απόγνωση της μαθήτριας: Δεν μπορούν να «παίζουν» με τα όνειρά μας!

Η απόγνωση της μαθήτριας: Δεν μπορούν να «παίζουν» με τα όνειρά μας!

Μέσω μίας επιστολής της εκφράζει την αγωνία της για το μέλλον της καθώς και για το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013.

Γ' Λυκείου. Μία χρονιά δύσκολη κατά την οποία έρχεσαι αντιμέτωπος με μία τεράστια πρόκληση, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μία χρονιά αέναης προσπάθειας που σήμερα απειλείται να αποβεί άκαρπη και ατελέσφορη.

Με την απεργία, λοιπόν, που ετοιμάζονται να κηρύξουν οι εκπαιδευτικοί όλοι εμείς οι υποψήφιοι κινδυνεύουμε να μείνουμε δίχως όνειρα κι ελπίδες για το μέλλον, για τη ζωή που μόλις ξεκινά για εμάς. Χιλιάδες υποψήφιοι, μαζί μ' αυτούς κι εγώ, έχουμε δώσει τον προσωπικό μας αγώνα όλη αυτή τη χρονιά. Κουραστήκαμε, καταπονηθήκαμε όμως τελικά η σημαντικότερη ίσως στιγμή της εφηβικής μας ηλικίας έφτασε.

Ωστόσο, πάλι φαίνεται πως εμείς οι νέοι θα πληρώσουμε το τίμημα όλης της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας.

Οι περικοπές στους μισθούς, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, οι απολύσεις και η αύξηση του ωραρίου τους ΚΑΤΑ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ εξόργισε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να αντιδράσουν με άμεσες κινητοποιήσεις. Η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17/05 και η πενθήμερη από 20/05 έως 24/05 θίγει άμεσα εμάς τους μαθητές και μας στερεί το δικαίωμα να αμειφθούμε για τους κόπους όλου αυτού του χρόνου.

Σαφώς και οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαιώματα, όμως, με τις θυσίες τις δικές μας αλλά και των οικογενειών μας, που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για την επιτυχία μας. Αν λοιπόν οι εκπαιδευτικοί, που στα πλαίσια των σπουδών τους, διδάσκονται -μεταξύ άλλων- και ψυχολογία, ποιος άλλος θα μπορούσε καλύτερα από έναν ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ να αισθανθεί τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η παράταση των εξετάσεων στην ψυχική και τη σωματική μας υγεία;

Τα δικαιώματα είναι δικαιώματα, αλλά και η ευθύνη ευθύνη. Και η ευθύνη των εκπαιδευτικών είναι να στέκονται δίπλα στους μαθητές!!!

Μαθήτρια Γ' Λυκείου»