ΕΛΛΑΔΑ

Αδερφή Ολλανδού: «Ο αδερφός μου δεν είναι φονιάς, είναι ένα παιδί»

Αδερφή Ολλανδού: «Ο αδερφός μου δεν είναι φονιάς, είναι ένα παιδί»

Ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί της πνευματικής κατάστασης του 20χρονου Ολλανδού προσκόμισαν στον Ανακριτή η μητέρα και η αδερφή του, οι οποίες καταθέτουν αυτή την ώρα.

Η μητέρα Αλεξάνδρα και η κόρη Βιρτζίνια επαναλαμβάνουν τα περί της πνευματικής κατάστασης του 20χρονου, ενώ αναφέρουν ότι έχει εκδοθεί, μάλιστα, δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ. Πέραν των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων που θα προσκομίσουν, οι δύο γυναίκες έχουν φέρει και τον ιατρικό φάκελο του 20χρονου, ο οποίος είναι στη διαδικασία της μετάφρασης προκειμένου κατόπιν να κατατεθεί στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με την οικογένεια, στο φάκελο βεβαιώνεται ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο 20χρονος έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μπήκε από την πίσω πόρτα.

Ο Ολλανδός, ο οποίος κατακρεούργησε με 20 μαχαιριές τον 12χρονο Νικήτα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για το απίστευτο αιματηρό συμβάν.

Ο Εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή, ενώ δικηγόρος του 20χρονου έχει οριστεί από τον ανακριτή ο κ. Φραγκίσκος Λαμπρινός.

«Η μητέρα είχε ενημερώσει για την κατάσταση του 20χρονου!»

Ενήμεροι φέρονται να είναι υπεύθυνοι του πρώτου ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η οικογένεια των Ολλανδών μαζί με τον 20χρονο, για την κατάσταση της πνευματικής υγείας του Σιρίνο. Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Άιριν Γιόνσον, δημοσιογράφος από το τηλεοπτικό κανάλι SBS της Ολλανδίας, όταν έγινε η πρόταση στον 20χρονο για δουλειά η μητέρα του είχε δισταγμούς λόγω της κατάστασής του. Όμως βλέποντας τον 20χρονο ενθουσιασμένο, δέχτηκε, ενημερώνοντας όμως το διευθυντή του ξενοδοχείου ότι ο Σιρίνο χρειάζεται να τον προσέχουν. Όπως αναφέρει το Cretalive, η εκτίμηση της οικογένειας είναι ότι, ενδεχομένως, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δεν ενημέρωσε τους υπεύθυνους του δεύτερου ξενοδοχείου, στο οποίο στην πορεία μετακινήθηκε ο 20χρονος.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η κοινωνία στην Ολλανδία είναι σοκαρισμένη από το συμβάν, το ίδιο και η οικογένεια του 20χρονου, με το μυαλό όλων να βρίσκεται στον 12χρονο στον οποίο όλοι εύχονται να ξεφύγει από τον κίνδυνο. Σοκαρισμένη, όμως, και ανήσυχη είναι η οικογένεια του Σιρίνο για τον 20χρονο, την πράξη του και την κατάστασή του...

«Ο αδελφός μου δεν είναι φονιάς, είναι απλά ένα παιδί»

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή της σε εφημερίδα της Κυριακής η αδελφή του 20χρονου εμφανίζεται σοκαρισμένη και τονίζει ότι η οικογένειά της θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο αδελφός της πάσχει από σύνδρομο αυτισμού.

«Ο αδελφός μου δεν είναι φονιάς, είναι απλώς ένα παιδί» είπε η Βιρτζίνια Σράϊβερ τονίζοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει αυτά διαβάζει στα μέσα ενημέρωσης.

«Εάν δεν τον ακούσω να μου λέει ότι το έκανε και να μου εξηγεί πώς έγινε δεν πιστεύω κανέναν. Ο Σιρίνο που ξέρω εγώ δεν μπορεί να έκανε τέτοιο πράγμα», αναφέρει στη συνέντευξή της και υποστηρίζει ότι ο 20χρονος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς. «Μίλησε μαζί του ο άντρας μου. Το μόνο που μας είπε είναι ότι τον χτύπησαν και τον έβαλαν να υπογράψει κάτι που δεν καταλάβαινε γιατί ήταν στα ελληνικά. Στη συνέχεια τον πίεσαν να κλείσει το τηλέφωνο. Από τότε και εγώ και η μητέρα μου δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε μαζί του».