ΕΛΛΑΔΑ

Ο Περικλής Παναγόπουλος σπάει τη σιωπή του για την απαγωγή του

Ο Περικλής Παναγόπουλος σπάει τη σιωπή του για την απαγωγή του

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλουκαι ο ίδιος σπάει τη σιωπή του για τις στιγμές αγωνίες και τρόμου που έζησε στα χέρια των επικίνδυνων κακοποιών.

Ο κ. Παναγόπουλος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Περικλής Παναγόπουλος Βίος και Ναυτιλία» περιγράφει τον προσωπικό του εφιάλτη όπως τον έζησε εκείνες τις 192 ώρες της απαγωγής του.

Ο Περικλής Παναγόπουλος έπεσε θύμα απαγωγής στις 12 Ιανουαρίου το 2009 και έμεινε κρατούμενος στα χέρια των δραστών μέχρι και τις 20 του μήνα.

Οι περιγραφές που έδωσε για εκείνες της ημέρες της απαγωγής του είναι ανατριχιαστικές.

«Ξεκίνησα με τον οδηγό για το γραφείο μου στη Βούλα όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαζ ενός άλλου οχήματος».

Ωστόσο η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δύσκολη για τον κ.Παναγόπουλο, αφού στο σημείο που μεταφέρθηκε τον αλυσόδεσαν με χειροπέδες, αλλά και με μία χοντρή αλυσίδα σαν αυτές που χρησιμοποιούν για τις άγκυρες των κότερων. Συνεχίζει λέγοντας πως τον υποχρέωσαν να φορέσει μαύρα ρούχα και κόκκινες χνουδωτές παντόφλες. Μόνη του συντροφιά ένας παλιός καναπές και μία τηλεόραση που έπιανε ένα κανάλι.

Η απελευθέρωση από τους απαγωγείς

Φυσικά η ημέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ ήταν όταν τον άφησαν ελεύθερο, τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου.

«Ο αρχηγεύων της παρέας μου είπε ''Κύριε Παναγόπουλε η γυναίκα σας παλικάρι. Ολα πήγαν καλά. Αν και της είπαμε ότι θα σας ελευθερώσουμε μέσα σε 24 ώρες θα το κάνουμε μέσα στη νύχτα».