ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Παγκράτι

Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Παγκράτι

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στο Παγκράτι.

Ένας 42χρονος κακοποιός πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και στη συνέχεια ο δράστης εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού σε πολυκατοικία επί της οδού Χρεμωνίδου 41.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο 42χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών βρισκόνταν μέσα σε ταξί.

Λήστεψε τρία φαρμακεία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος άνδρας που σκόρπισε τον πανικό στο Παγκράτι είχε διαπράξει νωρίτερα τρεις ένοπλες ληστείες. Στη πρώτη περίπτωση εισέβαλε σε φαρμακείο στον Νέο Κόσμο και αφού πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό άρπαξε τις εισπράξεις της ημέρας.

Στη συνέχεια προχώρησε σε άλλες δύο ληστείες φαρμακείων, μία στον Υμηττό και άλλη στον Βύρωνα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ληστείας στην περιοχή του Βύρωνα ο 42χρονος χτύπησε με τη λαβή του περίστροφου τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσε ένα κινητό και χρήματα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στο Παγκράτι τον δράστη. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών.

Ένας από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. για προληπτικούς λόγους καθώς δέχθηκε βολίδα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο στην κοιλιακή χώρα. Ο δράστης τραυματίστηκε όταν πέρασε μέσα από τη τζαμαρία της πολυκατοκίας.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το 38αρι περίστροφο.