ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η αλβανική μαφία απήγαγε, ξυλοκόπησε και ακρωτηρίασε 59χρονο

Πώς η αλβανική μαφία απήγαγε, ξυλοκόπησε και ακρωτηρίασε 59χρονο

Αλβανοί μαφιόζοι τον θεώρησαν υπεύθυνο που χάθηκαν 200 κιλά χασίς και 40 χιλιάδες ευρώ, τον απήγαγαν, του έκοψαν τρία δάχτυλα και τα έστειλαν πακέτο στη γυναίκα του!

Το θρίλερ με την απαγωγή και τον ακρωτηριασμό 59χρονου Βορειοηπειρώτη θα επαναληφθεί αύριο το πρωί στο γραφείο της 28ης τακτικής ανακρίτριας κ. Βασιλικής Παπιγγιώτη όπου θα παρουσιαστούν ένας Έλληνας και επτά Αλβανοί που συνελήφθησαν και σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Η ιστορία άρχισε τον Δεκέμβριο του 2012 όταν ο 59χρονος Δ.Μ. -ο οποίος κατά δήλωσή του ασχολείται με μεσιτικές εργασίες, ενώ είχε ασχοληθεί παλαιότερα με εκδοτικές δραστηριότητες στο γραφικό Βουλαριάτι της Βορείου Ηπείρου- ήρθε σε επαφή με τη σπείρα.

Ανέλαβε να βρει μεταφορέα ώστε να προωθήσει 200 κιλά κάνναβης στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Τελικά, εμφάνισε στους συνεργάτες και μετέπειτα απαγωγείς του έναν αθίγγανο από τα Άνω Λιόσια, με τον οποίον ήρθαν σε συμφωνία για τη μεταφορά και του έδωσαν 40 χιλιάδες ευρώ.

Ο Ρομά, όμως, αφού παρέλαβε τα ναρκωτικά, δεν διεκπεραίωσε τη μεταφορά και κράτησε τα χρήματα και τα ναρκωτικά για λογαριασμό του.

Οι έμποροι ναρκωτικών έκριναν ότι πίσω από την αθέτηση της συμφωνίας βρισκόταν ο 59χρονος που έκανε τον μεσάζοντα. Έτσι, τον απήγαγαν με σκοπό να απαιτήσουν από την οικογένειά του ως λύτρα τα χρήματα που πίστευαν ότι είχαν χάσει από τα ναρκωτικά και το ποσό που τους «έφαγε» ο Ρομά.

Η απαγωγή

Με λεωφορείο κατέβηκε από τα Ιωάννινα ο Δ.Μ. στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και μετά χάθηκαν τα ίχνη του.

Όπως αναφέρει η δικογραφία που βρίσκεται στη διάθεσή του "Newsbomb.gr", ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η σύζυγος του απαχθέντα δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα που την ενημέρωσε ότι ο άντρας της εκρατείτο και για την απελευθέρωσή του απαιτούνταν 125 χιλιάδες ευρώ.

Από τις 20 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 7 Μαρτίου 2013, η σύζυγος του απαχθέντα δέχτηκε επανειλημμένως τηλεφωνικές κλήσεις από τους δράστες της αρπαγής.

Από κάποια στιγμή και μετά απαιτούσαν 50 χιλιάδες ευρώ και διακόσια «κομμάτια», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, εννοώντας πιθανόν ναρκωτικά. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι σε κάποιες από αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, η σύζυγος του απαχθέντα συνομιλούσε μαζί του, ο οποίος, σε κατάσταση τρόμου της έλεγε ότι οι δράστες του έκοβαν το αυτί και τα δάχτυλα!

Μαφιόζικα βασανιστήρια

Το πιο φρικιαστικό σημείο της δικογραφίας αναφέρει ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2013, η σύζυγος του απαχθέντα παρέλαβε έναν ταχυδρομικό φάκελο, ο οποίος περιείχε ένα ακρωτηριασμένο δάκτυλο και ένα μικρό ροζ χαρτάκι πάνω στο οποίο αναγραφόταν ιδιόχειρα στην αλβανική γλώσσα η φράση «κατάλαβέ το, δεν είναι πλάκα».

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον απαχθέντα Δ.Μ. μετά την απελευθέρωσή του διαπίστωσε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα, εκδορές και αμυχές σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε υποστεί ακρωτηριασμό των δύο αντίχειρών του και του μικρού δακτύλου του αριστερού του χεριού.

Όπως κατέθεσε ο 59χρονος, οι απαγωγείς του χάρασσαν την πλάτη του με μαχαίρια και βελόνες ενώ έριχναν αλάτι και καυτό νερό στις πληγές του!

Από την 1 Ιανουαρίου έως τις 27 Μαρτίου 2013, ο Βορειοηπειρώτης κρατήθηκε αρχικά σε σπίτι ιδιοκτησίας 59χρονου Έλληνα στην Ηλιούπολη και μετά σε υπόγειο της Νέας Σμύρνης. Από εκεί τον άφησαν ελεύθερο όταν πείστηκαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν τα λύτρα που ζητούσαν.

Οι εμπλεκόμενοι

Από τους οκτώ εμπλεκόμενους στην υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα ο 59χρονος Έλληνας και δύο Αλβανοί, 32 και 33 ετών, οι οποίοι εκτός από την απαγωγή, βαρύνονται και για τα κατά περίπτωση αδικήματα των ναρκωτικών, της παράβασης του Νόμου περί Αλλοδαπών, της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ σε βάρος τού ενός εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι υπόλοιποι πέντε, υπήκοοι Αλβανίας, 39, 36, 38, 22 και 19 ετών, έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία. Μάλιστα, το νεώτερο μέλος της σπείρας είναι νεαρή γυναίκα που διατηρεί σχέση με Αλβανό που έχει φυλακιστεί στα Δωδεκάνησα.

Ενδιαφέρον έχει ότι στο πλαίσιο των ερευνών, σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων: 8.750 ευρώ, ένα φωτοαντίγραφο πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και μια βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ στα ίδια στοιχεία, 410 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 400 γραμμάρια λευκής σκόνης, άγνωστης σύστασης, προφανώς νοθευτικής, δύο ζυγαριές ακριβείας και 35 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Η συνέχεια στο γραφείο της ανακρίτριας...

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτες αγριότητες στα κυκλώματα ναρκωτικών