ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σεργιανόπουλου: Την καταδίκη του Γεωργιανού ζητά η εισαγγελέας

Υπόθεση Σεργιανόπουλου: Την καταδίκη του Γεωργιανού ζητά η εισαγγελέας

Την ενοχή του Γεωργιανού David Murtikneli για την δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε "να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το αδίκημα της ληστείας".

"Δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι η βούληση του κατηγορουμένου ήταν η ληστεία και συνδέεται άρρηκτα με την θανάτωση του θύματος. Εσφαλμένα το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προέβη στη μετατροπή της κατηγορία σε κλοπή και εσφαλμένα του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίο" ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός η οποία τόνισε ότι πρόθεση του κατηγορουμένου ήταν να εξοντώσει το θύμα και επισήμανε ότι πρόκειται για μία "επικίνδυνη προσωπικότητα" που διέπραξε ένα στυγερό έγκλημα.

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει :«Δεν είμαι δολοφόνος, η στιγμή με έκανε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, εργάτης που παλεύει για την οικογένεια του και τα παιδιά του. Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Δεν είμαι π@@@@. Δεν έκανε τέτοιου είδους δουλειά. Λυπάμαι αφάνταστα γι΄αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από το θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε».

Στο Δικαστήριο αναγνωρίστηκε και γράμμα της συζύγου του κατηγορουμένου η οποία ανέφερε ότι είναι άρρωστη και ανήμπορη να μεγαλώσει τα δύο παιδιά τους. Η δίκη συνεχίζεται.