ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά τις δύο προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο 30χρονοι που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προσάγονται στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν για τις τελευταίες επιθέσεις που εντάσσονται, σύμφωνα με ανακοινώσεις ανάληψης ευθύνης, στο γενικευμένο «σχέδιο Φοίνικας».

Συγκεκριμένα, εξετάζονται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη στις 7/6/2013, στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12/6/13 και την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος όμως ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, στο κέντρο διανομής των ΕΛ-ΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής. Η τελευταία ενέργεια εστίασε τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Θεσσαλονίκη, αφού ο φάκελος είχε σταλεί από εκεί.

Πίσω από τις συγκεκριμένες επιθέσεις βρίσκονται η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και η FAI.

Ο ένας από τους δύο δράστες είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για απόπειρα ληστείας στη Θεσσαλονίκης.

Οι απειλές και το «Σχέδιο Φοίνικας»

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης η FAI με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Indymedia στην οποία η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, υπήρξαν απειλές για όλα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Στην προκήρυξή, αναφέρεται και πάλι το «Σχέδιο Φοίνικας», που είχε γραφτεί για πρώτη φορά σε αντίστοιχο κείμενο με το οποίο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η FAI και οι Συμμορίες Συνείδησης αναλάμβαναν την ευθύνη της βομβιστική επίθεσης με στόχο το αυτοκίνητο της Διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού.

Στην προκήρυξη τονίζουν την «αναγέννησή» τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται, με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της».

Μάλιστα, εξηγούν τον λόγο που έβαλαν στόχο τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις για τη βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής