ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτικά και όπλα σε φουσκωτό στη Χίο

Εκρηκτικά και όπλα σε φουσκωτό στη Χίο

Μεγάλη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη μετά τον εντοπισμό σήμερα το πρωί σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου φουσκωτού, στο οποίο εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Στο φουσκωτό, μήκους επτά μέτρων, επέβαιναν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Εντός του σκάφους βρέθηκαν: δύο όλμοι, δύο αντιαρματικά όπλα, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες, καθώς και ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τις πρωινές ώρες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο «ρουτίνας». Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν οπλισμό και εκρηκτικά.

Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία.

Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία αυτή την ώρα πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, κατοικεί στο Λουτράκι και είναι σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Ο δεύτερος Έλληνας συλληφθείς, ο οποίος είναι 49 ετών και κατοικεί στο Μπραχάμι Αττικής, είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Έλληνας συνεργάτης τους.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός, μετά και την αποκάλυψη ότι πίσω από την πυρκαγιά της Σάμου βρισκόταν «τουρκικός δάκτυλος», καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για μία ακόμη τουρκική προβοκάτσια.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν τα στελέχη της Υπηρεσίας είναι πως οι Τούρκοι ήθελαν να δημιουργήσουν σκόπιμα πρόβλημα στο νησί, με δεδομένο μάλιστα πως αυτή τη στιγμή στη Χίο παραθερίζουν τουλάχιστον 2.000 Τούρκοι τουρίστες.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική έχουν προχωρήσει σε 3-4 προσαγωγές Τούρκων, κουρδικής επίσης καταγωγής.

Οι προσαγωγές έγιναν κατόπιν ελέγχου των αστυνομικών στα γραφεία κουρδικής οργάνωσης που βρίσκονται στην οδό Τζαβέλα.

Σημειώνεται ότι οι υπολογιστές που βρέθηκαν στα γραφεία της οργάνωσης κατασχέθηκαν, ενώ δαχτυλικά αποτυπώματα ελήφθησαν από όλους όσοι βρίσκονταν την ώρα του ελέγχου στο σημείο.

Οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν στη Χίο αναμένεται να μεταφερθούν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής για ανάκριση.

Πριν από λίγη ώρα το chiospress.gr δημοσίευσε τη φωτογραφία του σκάφους.

Διαβάστε επίσης:

Πράκτορες των Τούρκων οι «πρόσφυγες» που έκαψαν τη Σάμο