ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στο δάσος Κουβαρά η φωτιά (pics)

Έφτασε στο δάσος Κουβαρά η φωτιά (pics)

Πραγματική μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο Αττικής, προτού πέσει το σκοτάδι.

Η φωτιά κατευθύνεται προς το δάσος Κουβαρά, από το οποίο απέχει πλέον μόλις 800 μέτρα.

Ο δήμος απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες, ώστε να συνδράμουν με υδροφόρες και φορτηγά το έργο των πυροσβεστών.

Όπως γράφει σε ανακοίνωση: «Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό - υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Πρώτα όμως, να έρθει οπωσδήποτε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, κο Κων/νο Μαγγανά, στο τηλ: 6944-507099 και 6975-200993».

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Μυρινούντος και στα γύρω στενά.

Νωρίτερα, οι φλόγες «έγλειψαν» και τις αυλές σπιτιών, που βρίσκονται διάσπαρτες στο σημείο, με τους κατοίκους να συνδράμουν με τα δικά τους μέσα το έργο των πυροσβεστών, κουβαλώντας νερό με κουβάδες.

Η πυροσβεστική έθεσε σε επιφυλακή όλες τι υπηρεσίες της στην Αττική, ενώ δύο κλιμάκια του ανακριτικού τμήματος βρίσκονται επί τόπου.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, απειλώντας οικισμούς με διάσπαρτα σπίτια.

Πρωταρχικός στόχος των πυροσβεστών είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις αυλές των κατοικιών και να σώσουν το δάσος του Κουβαρά.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται καθώς περνάει η ώρα και αποτελούνται πλέον από 150 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έντασης 6 μποφόρ. Το μέτωπο κινείται νοτιονατολικά με κατέυθυνση το Πόρτο Ράφτη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Αττικής ζήτησε βοήθεια από την Πελοπόννησο, όπου ανταποκρίθηκαν Κόρινθος και Τρίπολη που αποστέλλουν 13 οχήματα τα οποία βρίσκονται καθοδόν.

Σημειώνεται, ότι η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει πως σήμερα υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στην περιοχή της Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στο Μαρκόπουλο

Πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

Εκκενώθηκε κατασκήνωση λόγω της φωτιάς στο Μαρκόπουλο