ΕΛΛΑΔΑ

Κάηκαν σπίτια στο Μαρκόπουλο

Κάηκαν σπίτια στο Μαρκόπουλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής .

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης

Κάτοικοι με κουβάδες στα χέρια και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους έτρεχαν να σώσουν την περιουσία τους καθώς η πυρκαγιά έκαψε στο πέρασμά της πέργκολες, τέντες, αυλές, αποθήκες, στάνες.

Η εικόνα ωστόσο που παρουσιάζει το τελευταίο μισώρο είναι ελάχιστα βελτιωμένη και στόχος της πυροσβεστικής είναι μειώσει τις εστίες κι άλλο πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν τα εναέρια μέσα τις ρίψεις.

Η φωτιά τα τελευταία λεπτά φαίνεται πως βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, αλλά το μεγάλο στοίχημα για την Πυροσβεστική είναι να διατηρήσουν τη φωτιά οριοθετημένη τη νύχτα.

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος αναζωπύρωσης με την παραμικρή ενίσχυση του ανέμου, καθώς η πυρκαγιά έκαψε πολλές ελιές και όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες η ελιά είναι από τα δέντρα που κρατάει ζωντανή τη φλόγα.

To χρονικό της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι και ενισχύθηκε όσο περνούσαν οι ώρες.

Κατευθύνθηκε προς τα νότια και ένα δεύτερο μέτωπο κινήθηκε προς το χωριό Κουβαράς, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, έντασης 6 μποφόρ, κατέστησαν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν κάλυψαν τον ουρανό, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Αργά το απόγευμα, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή του Κουβαρά, που βρίσκεται στα όρια του δήμου Σαρωνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατασκήνωση βρίσκονταν περίπου 193 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε ασφαλή χώρο .

Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίασαν και το Μοναστήρι της Αγίας Άννης, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν πολίτες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και στο σημείο μέχρι τώρα επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εννέα οχήματα ΟΤΑ, 12 ιδιωτικά βυτιοφόρα, πέντε μηχανήματα σκαπτικά, 4 ελικόπτερα και 10 καναντέρ.

Η πυροσβεστική έθεσε σε επιφυλακή όλες τι υπηρεσίες της στην Αττική, ενώ δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβησαν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε στο δάσος Κουβαρά η φωτιά (pics)

Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στο Μαρκόπουλο

Εκκενώθηκε κατασκήνωση λόγω της φωτιάς στο Μαρκόπουλο

Σε απόγνωση ηλικιωμένος που κάηκε το σπίτι του στο Μαρκόπουλο pics+vid