ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί στη Φθιώτιδα

Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί στη Φθιώτιδα

-Στους δρόμους οι κάτοικοι, καθώς φοβούνται να μπουν στα σπίτια τους μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ


Στο χορό των Ρίχτερ κινούνται από το πρωί οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, απ' όταν δηλαδή η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τους έβγαλε, έντρομους, από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνο Μακρόπουλου, μέχρι το απόγευμα είχαν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί.

Μάλιστα, το μέγεθος των τριών σεισμών ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ.

ph2

Όλοι στο δρόμο

«Ήταν πολύ ισχυρός, κουνηθήκαμε για αρκετή ώρα», ανέφερε στο newsbomb.gr κάτοικος της περιοχής.

«Πεταχτήκαμε στο δρόμο γιατί τα πάντα στο σπίτι άρχισαν να κουνιούνται, τρομοκρατηθήκαμε από τη βουή του εγκέλαδου», αναφέρουν οι κάτοικοι. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη σχεδόν τη Στερεά Ελλάδα, καθώς και στην Αττική.

Μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα οι κάτοικοι δεν είχαν γυρίσει στα σπίτια τους λόγω των μετασεισμών που ταρακουνούσαν για τα καλά την περιοχή.

ph3

Κατολισθήσεις στις γύρω περιοχές

Οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής και κυρίως στις ιαματικές πηγές του Κονιαβίτη, στα Καμένα Βούρλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποκολλήθηκαν βράχια πάνω από το χωριό Θερμοπύλες και ότι έπεσε ένα παλιό σπίτι στην Αμφίκλεια.

Μικρές ζημιές καταγράφηκαν και στα χωριά Ρεγγίνι και Κόμνηνα.

Σε κοινότητες πέριξ του επίκεντρου σεισμού, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Δεν υπάρχουν θύματα

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr o δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Θεόδωρος Ντούρος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα με επίκεντρο την περιοχή.

«Ο κόσμος φοβήθηκε, όπως είναι λογικό και έχει βγει στους δρόμους.Το ίδιο και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες. Έχουμε ενημερώσει τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και περιμένουμε ενημέρωση από τους ειδικούς», πρόσθεσε ο κ. Ντούρος.

ph4

Στ. Τάσσος: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες
Ψυχραιμία συστήνει ο σεισμολόγος κ. Σταύρος Τάσσος μιλώντας στο newsbomb.gr

«Η συγκεκριμένη περιοχή δίνει συχνά σεισμούς γι' αυτό συνιστώ ψυχραιμία», είπε ο κ. Τάσσος.

«Πρέπει να περιμένουμε μία με δύο ημέρες να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο και μετά να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα», σημειώνει.

Ο κ. Τάσσος πάντως υποστήριξε πως όσο περνάει ο χρόνος ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να σημειωθεί κάποιος ισχυρότερος σεισμός και πιθανότατα αυτός να ήταν ο κύριος.

ph1

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός πριν λίγα λεπτά – Αισθητός στην Αττική

ΤΩΡΑ: Σεισμός στην Αμφίκλεια

Σεισμός: Στους δρόμους οι κάτοικοι της Ελάτειας

Σεισμός-Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Δεν υπάρχουν θύματα και ζημιές

Στ. Τάσσος για ισχυρό σεισμό: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Σεισμός στη Φθιώτιδα: Νέα σεισμική δόνηση

Κατολίσθηση στις Θερμοπύλες λόγω του σεισμού

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια