ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κέρκυρα

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κέρκυρα

Μιά 19χρονη τουρίστρια, με ιό του Δυτικού Νείλου, που νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στην Κέρκυρα, έχει θέσει σε συναγερμό το Νοσοκομείο του νησιού.


Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, μία 19χρονη ελληνίδα τουρίστρια, με ζάλη και ίλιγγο, προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και λίγες ώρες αργότερα, με δική της ευθύνη, αναχώρησε για νοσηλεία στην Αθήνα, όπου διαγνώστηκε, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Κέρκυρας Κώστας Γρηγορόπουλος, μετά την εξέλιξη αυτή, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα πρόληψης στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Συγκεκριμένα, σταμάτησαν οι μεταγγίσεις και τα χειρουργεία, διότι εστάλησαν 300 δείγματα αίματος από ανάλογες φιάλες, τις όποιες έχει προς χρήση η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και τα τακτικά χειρουργεία. Τα δείγματα, έχουν σταλεί από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα για έλεγχο και αναμένεται το αποτέλεσμα αργά το απόγευμα της Δευτέρας .

Ωστόσο, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, έχει προμηθευτεί φιάλες αίματος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, για να καλυφτούν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης:

Ένας νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σερβία: Τέσσερις νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Τον τσίμπησε κουνούπι και υπέστη εγκεφαλίτιδα