ΕΛΛΑΔΑ

«Περιμένουμε το σάλπισμα του Φύρερ Μιχαλολιάκου για να ξεχυθούμε»

«Περιμένουμε το σάλπισμα του Φύρερ Μιχαλολιάκου για να ξεχυθούμε»

Διεθνές προσκλητήριο από τη Χρυσή Αυγή

Μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων από τη Γερμανία, αλλά και τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Σουηδία και από άλλες χώρες συμμετείχαν στις φιέστες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με στοιχεία από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το επίσημο γερμανικό έγγραφο, που δημοσιεύει κυριακάτικη εφημερίδα, οι επαφές των Ελλήνων και των Γερμανών νεοναζί οικοδομήθηκαν το 2004, αλλά ενισχύθηκαν από το 2012, όταν η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο, με εκατέρωθεν επισκέψεις και συμμετοχή ακόμα και στα περιβόητα τάγματα εφόδου.

«Είναι γνωστή στη γερμανική κυβέρνηση η συμμετοχή γερμανών ακροδεξιών εξτρεμιστών σε εκδηλώσεις και γεγονότα που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για το ανατριχιαστικό μήνυα που είχε στείλει διαδικτυακά ο «πυρήνας» της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη, τις αρχές του 2013.

Στο ηλεκτρονικό κάλεσμα, ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αναφέρεται ως Φύρερ.

Το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου του 2013. Σε ιστοσελίδα που συνδέεται με αυτούς γράφτηκε: «Περιμένουμε το σάλπισμα του Φύρερ μας, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, για να ξεχυθούμε σαν βίαιη καταιγίδα σε όλη τη Γη, ώστε να επέλθει η τελική νίκη».