ΕΛΛΑΔΑ

Στους εφέτες ανακριτές τρεις ακόμα δικογραφίες για μέλη της Χ.Α.

Στους εφέτες ανακριτές τρεις ακόμα δικογραφίες για μέλη της Χ.Α.

Με νέες δικογραφίες εμπλουτίζεται ο φάκελος για την εγκληματική δράση της οργάνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου διαβίβασε στις εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που ανέλαβαν την έρευνα για την υπόθεση της Χ.Α. τρείς δικογραφίες που περιλαμβάνουν επιθέσεις κατά Ρομά στην ευρύτερη περιοχή από μέλη της οργάνωσης.

Και στις τρεις δικογραφίες περιλαμβάνονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε μια περίπτωση), εμπρησμό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους, απρόκλητη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, κ.λπ.

Ειδικότερα: Η πρώτη δικογραφία που διαβιβάστηκε αφορά επίθεση περίπου 80 ατόμων σε κατοικίες Ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013. Μάλιστα έχουν ταυτοποιηθεί 8 άτομα από το χώρο της Χρυσής Αυγής αφού φέρονται να συμμετείχαν και έχουν παραπεμφθεί μαζί με το βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση και στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 2012 στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Για τα επεισόδια αυτά στο Μεσολόγγι είχε διαπιστωθεί ότι ήταν παρόντες και ο Δημήτρης Μακρής αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής Λεωνίδας Σταθόπουλος, για τους οποίους όμως διευκρινίστηκε από την προκαταρκτική έρευνα ότι έφθασαν στο σημείο μετά τα επεισόδια. Κατά τα επεισόδια του Αιτωλικού έγιναν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και εύφλεκτο υλικό σε πέντε σπίτια και έξι αυτοκίνητα.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά συμβάν που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2012 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά Βουλγαρικής καταγωγής και πέταξαν εύφλεκτο υλικό και εξαφανίστηκαν.

Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδιο στη Ναύπακτο με άγνωστους κουκουλοφόρους οι οποίοι αφού έσπασαν το τζάμι σπιτιού που διέμενε Πακιστανός, πέταξαν μέσα φλεγόμενο στουπί.

Διαβάστε επίσης:

Νέα αιτήματα από Άρειο Πάγο για άρση ασυλίας των Κασιδιάρη-Κουκούτση

Η συνέντευξη τύπου της Χ.Α. για τις διώξεις σε βάρος τους

Τέλος στην κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής