ΕΛΛΑΔΑ

«Άφησε την Μαρία στην Ελλάδα για μόλις 100 ευρώ... η Βουλγάρα μάνα»

«Άφησε την Μαρία στην Ελλάδα για μόλις 100 ευρώ... η Βουλγάρα μάνα»

«Η Σάσα άφησε το παιδί της στους Έλληνες Ρομά και πήρε μόλις 100 ευρώ για να αγοράσει εισιτήρια και να γυρίσει στην πατρίδα της, στα άλλα παιδιά της που είχε αφήσει πίσω»

Η 65χρονη προγιαγιά της μικρής μιλά στο αμερικανικό δίκτυο CBS για το δράμα της μικρής – Ποιο το μέλλον της μικρής Μαρίας

Μετά την αποκάλυψη ότι τελικά η Σάσα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Ατανάς είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, η 65χρονη προγιαγιά της μικρής, η γιαγιά δηλαδή της Σάσα, Ζεϊνέπ μιλά στο αμερικανικό δίκτυο CBS δηλώνοντας πως η εγγονή της άφησε τη Μαρία στην Ελλάδα για 100 ευρώ!

«Η Σάσα άφησε το παιδί της στους Έλληνες Ρομά και πήρε μόλις 100 ευρώ για να αγοράσει εισιτήρια και να γυρίσει στην πατρίδα της στα άλλα παιδιά της που είχε αφήσει πίσω», είπε η 65χρονη Ζεϊνέπ. «Η Σάσα έκλαιγε όλη την ώρα για το παιδί. Αργότερα δεν μπορούσε να βρει τα χρήματα για να γυρίσει πίσω. Η Σάσα πρέπει να αγοράσει φάρμακα και τρόφιμα για τα παιδιά, και τα χρήματα δεν είναι αρκετά» τόνισε η γιαγιά της.

Παράλληλα, η αδερφή της Μαρίας δήλωσε ότι θέλει την αδερφή της μαζί της στη Βουλγαρία. «Μού αρέσει πάρα πολύ που μοιάζει πολύ με μένα, και θέλω να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα της και μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό δίκτυο η 14χρονη Μίνκα.

Τι θα γίνει με την μικρή Μαρία

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες σχετικά με το εάν η μητέρα πούλησε το παιδί.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της μάνας της μικρής Μαρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών, κάτι που, αν ισχύει, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ποινή φυλάκισης.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα υπόθεση «Μαρίας» στη Βόρεια Ελλάδα

Daily Mail: «Παιδί μας η μικρή Μαρία - Έχουμε γονίδιο αλμπίνου»

Βρέθηκαν στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της μικρής «Μαρίας»;

Έρευνες της ΕΛΑΣ και στη Βουλγαρία για την μικρή Μαρία

Πόσα επιδόματα έπαιρναν οι Ρομά που είχαν τη Μαρία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πούλησαν και δεύτερο παιδί οι «γονείς» της Μαρίας!

Τι είπε η εισαγγελέας που εντόπισε την μικρή Μαρία