ΕΛΛΑΔΑ

Βουλγαρικές αρχές: Η μικρή Μαρία να επιστρέψει στη Βουλγαρία

Βουλγαρικές αρχές: Η μικρή Μαρία να επιστρέψει στη Βουλγαρία

Να επιστρέψει η μικρή Μαρία στην πατρίδα της επιδιώκουν οι βουλγαρικές αρχές.

Ο υπουργός εξωτερικών της χώρας σύμφωνα με το star δήλωσε σήμερα ότι ξεκινούν οι διαδικασίες, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι η Σάσα και ο Ατανάσ Ρούσεφ.

Εντωμεταξύ, οι αρχές της Βουλγαρίας προσπαθούν να βρουν λύση και για τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της οικογένειας που ζουν σε τραγικές συνθήκες στον καταυλισμό στο Νικολάεβο. Η Σάσα Ρούσεβα όμως δεν συναινεί.

«Αρνείται η μητέρα οποιαδήποτε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, οι οποίες της έχουν κάνει την πρόταση να εγκατασταθεί η ίδια με τα δύο μικρότερα παιδιά της σε ένα ίδρυμα, ενώ τα υπόλοιπα να πάρουν τον δρόμο της υιοθεσίας, κατά κάποιο τρόπο προσωρινής. Εκείνη αρνήθηκε έτσι πολύ απόλυτα και σκληρά. Θέλει την Μαρία πίσω, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της.» δηλώνει ο δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία Μπαϊκο Μπορισοφ.

Και στην Ελλάδα όμως υπάρχει αγωνία για την τύχη της Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Η μικρή φιλοξενείται ακόμη στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Όμως μόλις συμπληρωθεί ο μήνας παραμονής της εκεί θα πρέπει να αποφασίσει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητούν ανάδοχη οικογένεια για τη μικρή Μαρία

Προσφυγή για αποφυλάκιση των «γονέων» της Μαρίας

Η μικρή Μαρία θα μεταφερθεί σε κέντρο πρόνοιας στη Βουλγαρία

Αυτή είναι η πραγματική μητέρα της Μαρίας