ΕΛΛΑΔΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση το τρίτο θύμα της επίθεσης στο Ν.Ηράκλειο

Σε κρίσιμη κατάσταση το τρίτο θύμα της επίθεσης στο Ν.Ηράκλειο

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Δύο άτομα που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν περίπου 12 φορές φορές εναντίον μιας ομάδας ατόμων, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

Το τρίτο θύμα της επίθεσης, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς.

Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.

Η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Μητέρα Αλέξανδρου: Δεν θα αντέξω να χάσω κι άλλο παιδί

Σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος από χθες δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο στην οποία νεκροί έπεσαν δύο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Μ ε δύο χειρουργεία προσπάθησαν να κρατήσουν στη ζωή το παιδί μου. Ο Αλέξανδρος αυτή την ώρα δίνει μεγάλη μάχη. Εύχομαι ο θεός να το προστατέψει. Να το λυπηθεί για να ζήσει, να χαρεί κι αυτός ως πατέρας. Δεν έχει χαρεί το παιδάκι του», είπε η μητέρα του 29χρονου.

«Να προσευχηθούμε ο Αλέξανδρος να γίνει καλά. Να μην ξαναγίνουν τέτοια γεγονότα. Έχω χάσει και ένα γιο 28 χρονών από μεσογειακή αναιμία. Δεν θα άντεχα να χάσω κι άλλο παιδί», είπε η κ. Όλγα.

Γεωργιάδης: Η εκτέλεση των δύο παιδιών είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός

«Αυτό είναι συγκλονιστικό. Δύο νέα παιδιά είναι νεκρά. Εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και αυτό από μόνο του είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός» είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Για τον νεαρό που έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στο «Γ.Γεννηματάς» δήλωσε ότι «οι γιατροί κάνουν τιτάνια προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οι γιατροί πιστεύουν ότι έχει σοβαρές ελπίδες να τα καταφέρει».

«Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το μέλλον των παιδιών μας», είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία.

Διαβάστε επίσης:

Τα διεθνή MME για τη διπλή δολοφονία στο Ν.Ηράκλειο

Ποια ήταν τα θύματα της εν ψυχρώ εκτέλεσης στο Ν. Ηράκλειο

Ν. Μιχαλολιάκος: Δένδιας και ΕΛΑΣ έβαψαν τα χέρια τους με αίμα

Εκτέλεση στο Ν.Ηράκλειο: Μυστήριο με τη μοτοσικλέτα των δραστών

Μητέρα Αλέξανδρου: Δεν θα αντέξω να χάσω κι άλλο παιδί

Α. Γεωργιάδης: Τραγικά και συγκλονιστικά περιστατικά

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής

Η ανακοίνωση της Χ.Α. για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Αντίποινα ή προβοκάτσια, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Δένδιας: Δε θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

ΑΝ.ΕΛ.: Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο

Βρέθηκε κλεμμένη μηχανή κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης