ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη Κυριακή σήμερα με τα καταστήματα ανοιχτά

Πρώτη Κυριακή σήμερα με τα καταστήματα ανοιχτά

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το νέο πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων αναφορικά με τις Κυριακές, με πολλά από αυτά να έχουν ήδη ενημερώσει τους πελάτες τους ότι θα είναι ανοιχτά, άλλα όμως να έχουν κατεβασμένα τα ρολά!

Το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους σήμερα, μία από τις επτά Κυριακές το χρόνο, που δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Στην Αττική τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην Αθήνα, όπως και στον Πειραιά με απόφαση του συλλόγου, όπως επίσης και στην Γλυφάδα, Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία,Παλαιό Φάληρο και στα Πατήσια. Κλειστά θα είναι στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στο Πέραμα, στο Μοσχάτο και στο Γαλάτσι.

Τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στο Άργος, στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, το Ναύπλιο και το Γύθειο, θα είναι ανοιχτά ενώ κλειστά θα είναι σε περιοχές σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ όπως η Πάτρα, η Λάρισα, Καλαμάτα, Πύργος και Λειβαδιά. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 το πρωί εώς τις 20.00 το βράδυ.

Δεν θα είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα τις ίδιες ώρες αφού οι εμπορικοί σύλλογοι Πειραιώς, Αθηνών και Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να λειτουργήσουν με διαφορετικά ωράρια. Στην Αθήνα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 έως τις 18.00, στον Πειραιά από τις 11.00 έως τις 15.00 και στη Θεσσαλονίκη από τις 11.00 έως τις 17.00.

Ένταση και προβληματισμός

Την ίδια ώρα μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν χρήση του νόμου, σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε πως «η μάχη για τις Κυριακές θα δοθεί μέχρι τέλους».

Διαβάστε επίσης:

Β. Κορκίδης: Μάχη μέχρι τέλους για τις Κυριακές

Πότε και πού θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα αύριο

Θ.Σκορδάς: Όπλο για το εμπόριο η λειτουργία τις Κυριακές

Αντιδράσεις στην αγορά για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές