ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τρομοκρατική οργάνωση με όπλο – ταυτότητα το πιστόλι zastava;

Νέα τρομοκρατική οργάνωση με όπλο – ταυτότητα το πιστόλι zastava;

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.: «Ο εκτελεστής πιθανόν να έχει ξανασκοτώσει»

Έχουν περάσει έξι ημέρες από την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον σοβαρό τραυματισμό του 29χρονου στο Νέο Ηράκλειο και μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί προκήρυξη με την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Όσο δεν υπάρχει προκήρυξη, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκφράζουν φόβους, ότι ο αδίστακτος εκτελεστής και οι συνεργοί του, θα ξαναχτυπήσουν σύντομα, ίσως μάλιστα πάλι με δολοφονία και γι αυτό βρίσκονται σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού. Όταν όμως οι πιθανοί στόχοι είναι πολλοί και οι τρομοκράτες έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, τότε όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί ένα χτύπημα...

Οι αναλυτές πάντως της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν, ότι τελικά την ευθύνη της διπλής δολοφονίας θα αναλάβει μία νέα τρομοκρατική οργάνωση που θα έχει ως όπλο - "ταυτότητα" το εννιάρι zastava, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί ακόμη και αν οι εκτελεστές έχουν σχέση με τα μέλη της "Σέχτας Επαναστατών", δεν θα ήθελαν, λένε οι αστυνομικοί, σε περίπτωση σύλληψης να "χρεωθούν" και τις δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ..."ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ" ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Οι αστυνομικοί συγκρίνουν το βίντεο με το μακελειό στο Νέο Ηράκλειο με οπτικό υλικό παλαιότερων τρομοκρατικών επιθέσεων για να δουν εάν προσομοιάζει ο εκτελεστής, ο οποίος ίσως έχει ανατομικό πρόβλημα στο πόδι και γι' αυτό φαίνεται με αυτό το "χαρακτηριστικό" περπάτημα στο βίντεο από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής...

Οι αστυνομικοί πάντως πιστεύουν ότι ο εκτελεστής με βάση τον τρόπο που έδρασε - αδίστακτος, κυνικός και ψύχραιμος, μέσα σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα, πυροβόλησε τουλάχιστον 13 φορές εναντίον τεσσάρων ανθρώπων, σκορπώντας τον θάνατο) - πιθανότατα έχει ξανασκοτώσει. Το ερώτημα είναι, εάν ισχύει αυτό, ποιά ήταν η προηγούμενη δολοφονία που έχει διαπράξει ;

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Οι αρχες ερευνούν εξονυχιστικά τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων σε δρόμους γύρω από τη Λεωφόρο Ηρακλείου για να εντοπίσουν την ομάδα υποστήριξης, την οποία αποτελούσαν, όπως λένε αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, τουλάχιστον τρία άτομα.

Οι αστυνομικοί επίσης έχουν βάλει στο "μικροσκόπιο" τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν μια ώρα πριν και μια ώρα μετά τη διπλή δολοφονία για να εντοπίσουν κινητά χωρίς ταυτότητα ή κινητά τηλέφωνα που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν μόνο μία φορά.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Και νέο χτύπημα φοβάται η αντιτρομοκρατική!

Καρέ-καρέ το βίντεο της εκτέλεσης στο Νέο Ηράκλειο

Πατέρας Φουντούλη: «Ντροπή και αίσχος-Μας φαρμακώνουν με το βίντεο»

Παναγιώταρος: Δεν έδωσε η Χρυσή Αυγή το βίντεο