ΕΛΛΑΔΑ

Xειροπέδες σε 71χρονο για αποστολή spam μηνυμάτων

Xειροπέδες σε 71χρονο για αποστολή spam μηνυμάτων

Δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων σχηματίστηκε σε βάρος ενός 71χρονου.

Προηγήθηκε καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με την οποία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου περιλαμβάνονταν λίστες με μεγάλο αριθμό διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικών προσώπων, καθώς και αρχεία με περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι λίστες αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam).

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προέκυψε ότι διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας ήταν ο 71χρονος ημεδαπός.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 71χρονου στη Γλυφάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή στελέχους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαπιστώθηκε ότι διαχειριζόταν στο παρελθόν την επίμαχη ιστοσελίδα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 71χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.