ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φονική κακοκαιρία στη Ρόδο

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φονική κακοκαιρία στη Ρόδο

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα θύματα της πλημμύρας στη Ρόδο διέταξε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Βούτσικος.


Στόχος της είναι να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των τριών ανθρώπων και τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Ρόδο μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε και πάλι να βρέχει στο νησί της Ρόδου, χωρίς πάντως να έχουν προκληθεί προβλήματα. Ήδη, από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ύστερα και από ευρεία σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον καθηγητή Αγγλικών, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής, συνεχίζονται και σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Από σήμερα επίσης, ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.