ΕΛΛΑΔΑ

Σε σοβαρή κατάσταση 4 από τους τραυματίες στα Τέμπη

Σε σοβαρή κατάσταση 4 από τους τραυματίες στα Τέμπη

Ανοιχτή είναι από τις 2.40 τα ξημερώματα η κοιλάδα των Τεμπών, όπου γύρω στις 10 χθες το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, ο απολογισμός του οποίου κάνει λόγο για έναν νεκρό και 14 τραυματίες, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά.


Το περιστατικό σημειώθηκε στην εθνική οδό, κοντά στα παλιά διόδια των Τεμπών, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου το 2003 είχε συμβεί το πολύνεκρο τροχαίο με τους μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ι.Χ. αυτοκίνητο προσπάθησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά «καρφώθηκε» πάνω σε νταλίκα που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα. Λόγω της σφοδρότατης σύγκρουσης, το βαρύ όχημα ανατράπηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, που δεν πρόλαβε να φρενάρει ή να κάνει αποφευκτικό ελιγμό.

Ο επίσημος απολογισμός αναφέρει πως νεκρός είναι ο 45χρονος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκίνητου, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι η σύζυγος και οι δύο ανήλικες κόρες του, που επέβαιναν στο ίδιο όχημα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν, επίσης, ο οδηγός της νταλίκας και επιβάτες του λεωφορείου.

Αμέσως μετά το συμβάν σήμανε συναγερμός στις Αρχές κι ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών έκλεισε. Επιτόπου έσπευσαν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και σχεδόν όλα τα ασθενοφόρα της Λάρισας. Για ώρες, άνδρες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, που βρέθηκαν εκεί με ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, κυρίως του λεωφορείου, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρό τροχαίο στα Τέμπη με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες