ΕΛΛΑΔΑ

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους διοικητικούς του ΕΜΠ την Δευτέρα.


Οριστικά φαίνεται πλέον πως χάνεται το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τον δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί τους στο ΕΜΠ, ακολούθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών κηρύσσοντας τρεις 24ωρες απεργίες για αύριο Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη.

Η γενική συνέλευση των υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, με την απεργιακή επιτροπή να ζητά να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία των υπαλλήλων που θα επιδιώξει νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

af365fcaed3b87e3dd3b56fc4cd234fc XL

Με τη σημερινή τους απόφαση οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν επίσης να αποσυρθεί η κοινή υπουργική απόφαση περί διαθεσιμότητας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποδέχθηκαν την πρόταση πέντε σημείων του κ. Αρβανιτόπουλου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη. Αν πάντως δεν ανοίξουν τα δύο Ιδρύματα την ερχόμενη εβδομάδα, το εξάμηνο θα χαθεί οριστικά.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει νέα συνάντηση τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η απεργία στο ΕΜΠ