ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν παίρνω πίσω τα περί αφορισμού

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν παίρνω πίσω τα περί αφορισμού

Στη θέση του παραμένει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην απειλή περί αφορισμού όσων ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί, ο κ. Σεραφείμ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «είναι πιο έντιμος ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βάλει την εκκλησία στο περιθώριο και τότε κάνουμε ό,τι θέλουμε; Εγκρίνουμε την παιδοφιλία και την κτηνοβασία;».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για το αν παίρνει πίσω τα περί αφορισμού, ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε: «Εγώ να το πάρω πίσω; Θα πρέπει να αλλάξω το δόγμα της εκκλησίας. Μετέφερα την πίστη της εκκλησίας 2.000 ετών».

Να σημειωθεί πως στην εννεασέλιδη ανακοίνωσή του, ο κ. Σεραφείμ, που καταλήγει με την έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και την απειλή με αφορισμό «σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι», ο Μητροπολίτης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».

Διαβάστε επίσης:

Οι αντιδράσεις «παγώνουν» τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα