ΕΛΛΑΔΑ

Το κράνος σώζει ζωές!

Το κράνος σώζει ζωές!
Στοιχεία σοκ για τις επιπτώσεις της μη χρήσης κράνους από τους δικυκλιστές, που οδηγούν σε θανατηφόρα ατυχήματα...

Στοιχεία σοκ για τις επιπτώσεις της μη χρήσης κράνους από τους δικυκλιστές, που οδηγούν σε θανατηφόρα ατυχήματα, παρέθεσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Σπύρος Βούγιας, στη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση με θέμα τη συμβολή του FIA Foundation.

Το 80% των θανάτων των μοτοσικλετιστών που έχουν εμπλακεί σε τροχαίο οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, δείχνουν στοιχεία της μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που παρουσίασε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, σύμφωνα με την μελέτη, το 1/3 των τροχαίων ατυχημάτων, που γίνονται στην Ελλάδα, αφορά δικυκλιστές, ενώ 25% των οδηγών δε φορούν κράνος.
Όπως δήλωσε ο κ. Βούγιας, με τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία, κατέστη δυνατόν να μειωθεί στη δεκαετία 2000-2010, κατά 20%, ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη χρήση κράνους, που στην αρχή του 2000 ήταν σε μηδενικά επίπεδα, ο στόχος του σχεδιασμού ήταν η επίτευξη χρήσης σε ποσοστό 70%. «Σήμερα, είμαστε στο 75% και συνεχίζουμε τις προσπάθειες», υπογράμμισε ο κ. Βούγια.