ΕΛΛΑΔΑ

Η Λιβύη φέρνει ανησυχία στην Κρήτη

Η Λιβύη φέρνει ανησυχία στην Κρήτη
Τον προβληματισμό τους για την πορεία του τουρισμού στο νησί της Κρήτης, εξέφρασαν μέλη του συνδέσμου ξενοδόχων του νησιού...

Τον προβληματισμό τους για την πορεία του τουρισμού στο νησί της Κρήτης, εξέφρασαν σε χθεσινή τους συνεδρίαση μέλη του συνδέσμου ξενοδόχων της Κρήτης.

Η αισιοδοξία των προηγούμενων εβδομάδων, έχει πλέον μετατραπεί σε προβληματισμό, αφού οι επιθέσεις στη Λιβύη από τη Δυτική συμμαχία, έχουν «παγώσει» τον τουρισμό στις γύρω περιοχές.

Μια από αυτές είναι και η Κρήτη, οι ξενοδόχοι της οποίας μέχρι κάποιο διάστημα είχαν παρατηρήσει άνοδο στις καλοκαιρινές κρατήσεις. Μετά τις επιθέσεις όμως, τα τηλέφωνα κρατήσεων έχουν σταματήσει να χτυπάνε, με τα μέλη του συνδέσμου να μην εκφράζουν μεν δημόσια την απαισιοδοξία τους, αλλά να παραδέχονται πως είναι κοινό μυστικό, το γεγονός πως πλέον τα τουριστικά πρακτορεία έχουν σταματήσει να κάνουν κρατήσεις.

Στο πλαίσιο της προώθησης πάντως, ενός ελκυστικού τουριστικού πακέτου, οι ξενοδόχοι ετοιμάζουν να «επενδύσουν» σε νέες ιδέες, όπως η διατροφή.

Μάλιστα, αυτές τις μέρες η ιδέα που επικρατεί, είναι να υπάρχει κοινός κατάλογος στα ξενοδοχεία, με «Κρητικό πρωινό».

Τέλος, κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία μιας ιστοσελίδας, προκειμένου το νησί να έχει ηλεκτρονική εκπροσώπηση στις ξένες αγορές.