ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η απεργία στο ΕΚΠΑ με ανοιχτό το Πανεπιστήμιο

Συνεχίζεται η απεργία στο ΕΚΠΑ με ανοιχτό το Πανεπιστήμιο

Ανοίγει το Πανεπιστήμιο Αθηνών την ερχόμενη Δευτέρα, έπειτα από προτροπή της Συγκλήτου , ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται και η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ .

Με τη συμμετοχή περίπου 200 περίπου διοικητικών υπαλλήλων από τους περίπου 600 που έπαιρναν μέρος στις γενικές συνελεύσεις αποφασίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) να συνεχίσει δύο 24ωρες απεργίες τη Δευτέρα και Τρίτη, χωρίς παράλληλα να εμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Από το βράδυ της Παρασκευής το προεδρείο των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για το τέλος των κινητοποιήσεων και της συνέχισης του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας.

Εμφύλιος μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων

Ωστόσο η απεργιακή επιτροπή έχει στην ουσία κηρύξει έκπτωτο το προεδρείο και δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του καθώς όπως λένε δεν εκφράζει την πλειοψηφία των υπαλλήλων και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει αυτούς που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα σε ψηφοφορία που έγινε για την πρόταση μομφής κατά του Δ.Σ των διοικητικών, 210 ψήφισαν υπερ της πρότασης, 11 κατά της πρότασης ενώ καταγράφηκαν και 10 λευκά.

Στα έδρανα επιστρέφουν οι φοιτητές

Οι φοιτητές , τα μεγάλα θύματα αυτού του πολέμου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των διοικητικών υπαλλήλων, επιστρέφουν στα φοιτητικά έδρανα, ενώ οι πρωτοετείς θα εγγραφούν στις σχολές τους και θα μπουν για πρώτη φορά σε αμφιθέατρο.

Η διάσωση του εξαμήνου και αναπλήρωση των χαμένων ωρών είναι τώρα το φλέγον ζήτημα.

panepistimio.1

Η σύγκλητος Πρυτάνεων στηρίζει τον κ. Θ.Πελεγρίνη

Παράλληλα, την άμεση ανάκληση της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη ενώ εκφράζει τη διαφωνία της με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θεωρεί ότι οι εξασκούμενες άδικες διώξεις θίγουν και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου.
Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν «τις προσπάθειες που από καιρό καταβάλλει η Σύγκλητος και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία».

Κλήση για απολογία στη ΓΑΔΑ

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της κλήσης στη ΓΑΔΑ για απολογία, μελών του Συλλόγου εργαζόμενων που ήταν στο προεδρείο Γενικής Συνέλευσης.

Ενώ αρχικά η κλήση για απολογία ήταν για σήμερα Σάββατο, μετατέθηκε για το πρωί της Δευτέρας και παράλληλα οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν για το ίδιο πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων

Διαβαστε επίσης: Στήριξη της Συνόδου των Πρυτάνεων στον Θ.Πελεγρίνη

Διαμαρτυρία φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ (pics)