ΕΛΛΑΔΑ

Συμπαράσταση των δασκάλων για το «χαστούκι» στον 8χρονο

Συμπαράσταση των δασκάλων για το «χαστούκι» στον 8χρονο

Στο πλευρό του συναδέλφου τους που φέρεται να παρακίνησε τα παιδιά να χτυπήσουν το συμμαθητή τους είναι οι δάσκαλοι στην Άρτα.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον 50χρονο συνάδελφό τους ο οποίος θα δικαστεί σήμερα 12.00 το μεσημέρι κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη, το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών της Άρτας αποφάσισε την ώρα της δίκης να πραγματοποιήσει στάση εργασίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».

Ειδικότερα αποφάσισε:

«Τη στήριξη του συναδέλφου, που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», καθώς και τη «διευκολυντική στάση εργασίας, για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες».
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους τους δασκάλους-νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Άρτας Σωτήρης Γούσιας, σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ και για το θέμα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, εξέφρασε αμφιβολίες για τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ενώ, όπως υποστήριξε, τον 50χρονο συνάδελφό του, όλοι γνωρίζουν πολλά χρόνια.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του 8χρονου μαθητή σε τηλεοπτική εκπομπή ο μικρός μαθητής που χαστουκίστηκε από τους συμμαθητές του σε δημοτικό σχολείο της Άρτας, μετά από εντολή του δασκάλου του.

Ο πατέρας που ζει μόνιμα στην Αθήνα, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρώην σύζυγό του, η οποία συντετριμμένη του εξήγησε τι είχε συμβεί.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, την τελευταία ώρα του μαθήματος, στα εικαστικά, ο 8χρονος μαθητής, χαριτολογώντας, έκανε την κίνηση να πάει προς την πόρτα, για να φύγει από την τάξη.

Εκείνη τη στιγμή ο δάσκαλος που καθόταν στο έδρανο είδε την κίνηση του παιδιού και έδωσε εντολή σε έναν συμμαθητή του, να σηκωθεί και να του δώσει ένα χαστούκι. Ο δάσκαλος, όπως ανέφερε ο πατέρας του 8χρονου, με αυτή την κίνηση ήθελε να συνετίσει τον μαθητή για να κάτσει και πάλι στη θέση του.

Όπως αναφέρει ο πατέρας, μετά το πρώτο χαστούκι το παιδί έκατσε και πάλι στη θέση του με δάκρυα στα μάτια. Ο δάσκαλος, όμως, φώναξε και τα υπόλοιπα παιδιά να σηκωθούν και να το χαστουκίσουν, ώστε να πάρει το μάθημα του και να μην το ξανακάνει. Ο 50χρονος δάσκαλος ατάραχος καθόταν στη θέση του και έβλεπε τους υπόλοιπους μαθητές να γρονθοκοπούν τον άτυχο μαθητή.

Ο 8χρονος, μόλις χτύπησε το κουδούνι, έφυγε από την τάξη και περίμενε στο προαύλιο την μητέρα του κλαίγοντας. Το παιδί εξομολογήθηκε, ότι τον χτύπησαν οι συμμαθητές του και της είπε ότι μετά από αυτό το περιστατικό δεν ήθελε να πάει ξανά σχολείο.

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: Στάση εργασίας των δασκάλων για το «χαστούκι» στον 8χρονο

Άρτα: Αναβολή πήρε ο 50χρονος δάσκαλος για τον ξυλοδαρμό του 8χρονου

ΣΟΚ στην Άρτα! Δάσκαλος έβαλε τα παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους