ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική πρόταση για Επαναστατικό Αγώνα

Εισαγγελική πρόταση για Επαναστατικό Αγώνα
Την παραπομπή σε δίκη 8 ατόμων για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» προτείνει...

Την παραπομπή σε δίκη 8 ατόμων για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» προτείνει ο εισαγγελέας εφετών, Απόστολος Μακρόπουλος.

Με εισήγηση του στο συμβούλιο εφετών της Αθήνας, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι : Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κωνσταντίνος Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος, Κωνστντίνος Κατσένος και Μαρία Μπεραχά (σύζυγος Γουρνά).

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητά να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι: Νίκος Μαλαπάνης, Αναστάσιος Δήμου και Αθανάσιος Καραμουσκέτος.

Για την υπόθεση του ΕΑ έχουν κριθεί προφυλακιστέοι οι έξι πρώτοι κατηγορούμενοι για τους οποίους ο εισαγγελέας εισηγείται τη διατήρηση της προσωρινής κράτησής τους.

Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται να δικαστούν αφορούν στο χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου του 2003 έως τις 2 Απριλίου του 2010 και πρόκειται για τις εξής:

Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, έκρηξη από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης, η σύντροφος του Παναγιώτα Ρούπα και ο Κώστας Γουρνάς, έχουν αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» της δράσης της οργάνωσης και είχαν αρνηθεί να απολογηθούν με το αιτιολογικό ότι «Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους».