ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ στη Σητεία: Κρέμασαν το ένα σκυλί και χτύπησαν θανάσιμα το άλλο

ΣΟΚ στη Σητεία: Κρέμασαν το ένα σκυλί και χτύπησαν θανάσιμα το άλλο

Και τα δύο ζώα είχαν στειρωθεί και είχαν εμβολιαστεί.


Δύο αδέσποτα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά στο χωριό Παλαίκαστρο της Σητείας. Το ένα ζώο βρέθηκε απαγχονισμένο σ' ένα δέντρο δύο χιλιόμετρα έξω από τον οικισμό, ενώ το δεύτερο ήταν νεκρό χτυπημένο στο κεφάλι δεμένο σ' ένα διπλανό δέντρο. Όπως καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας και τα δύο αυτά ζώα είχαν στειρωθεί και είχαν εμβολιαστεί. Ζούσαν για καιρό στην πόλη της Σητείας και στη γειτονιά που περιφέρονταν τα τάιζε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

PalaikastroSiteias2

Όπως αναφέρει το zoosos.gr οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας είναι εξοργισμένοι γιατί παρ' όλες τις προσπάθειες τους για ενημέρωση των ιδιοκτήτων ζώων συντροφιάς, τη στείρωση και την καταγραφή των σκύλων οι αρμόδιοι φορείς μένουν μόνο σε υποσχέσεις. Ενώ οι ίδιοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με φρικιαστικά περιστατικά εις βάρος των ζώων. Το πιο εξοργιστικό απ' όλα είναι ότι πάντα κάποιοι γνωρίζουν τους δράστες αλλά τα στόματα που ξέρουν δεν ανοίγουν ποτέ!

Σύμφωνα πάντα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας το Παλαίκαστρο "διαπρέπει στον τουρισμό με τις όμορφες παραλίες της Χιώνας, της Ερμούπολης και το ξακουστό Βάι παρ' όλα αυτά είναι πρωτοπόρο στην κακοποίηση των ζώων (κρέμασμα - φόλες - βαρέλια κ.ά.)".

Πηγή: cretalive.gr

Φωτογραφίες: zoosos.gr