ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για σειρά εμπρησμών

Ανάληψη ευθύνης για σειρά εμπρησμών
Ο Πυρήνας Αλληλεγγύης "Φωτιά στα Σύνορα" Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο...

Ο Πυρήνας Αλληλεγγύης "Φωτιά στα Σύνορα" Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο με προκήρυξή του που ανάστησε σε σελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνει την ευθύνη για σειρά εμπρησμών στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο Center for Democracy and Reconciliation in South East Europe ( Κέντρο για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια) στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης και και στο βορειοελλαδίτικο παράρτημα του ελληνοβρετανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην οδό Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που έγινα ν ξημερώματα 1ης Απριλίου.
Οι επιθέσεις έγιναν προς συμπαράσταση Χιλιανών συντρόφων τους και των προφυλακισμένων μελών των «Πυρήνων».

Μεταξύ όσων αναφέρουν στη προκήρυξη είναι και τα εξής; «(..) Οι συνεχώς αυξανόμενοι ρυθμοί εκμετάλλευσης και υποτίμησης των ζωών μας, έχουν δρομολογήσει σε παγκόσμιο επίπεδο μια σειρά από εξεγερτικά και επιθετικά συμβάντα, προερχόμενα είτε από οργανωμένες μειοψηφίες με συνείδηση είτε από μαζικές αυθόρμητες ανταρσίες. Σε τέτοιους ταραγμένος καιρούς, η όξυνση και διάχυση της καταστολής δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει, αλλά να μας βρίσκει έτοιμους να την αντιμετωπίσουμε οργανωμένα, ξεσκεπάζοντας παράλληλα τα εργαλεία της, όπως η συγκεκριμένη ευφάνταστη σκευωρία στη Χιλή.

Ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών που περιλαμβάνει όλο το πρόσφατο μενού των τακτικών τους, όπως οι εισβολές σε στέκια και καταλήψεις, η ποινικοποίηση συντροφικών σχέσεων, η απομόνωση και η προσπάθεια φυσικής και πολιτικής εξόντωσης όσων αγωνίζονται. Σε τέτοιους καιρούς, λοιπόν, νοιώθουμε έντονη την ανάγκη και την επιθυμία να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι δίπλα σε κάθε σύντροφο/ισσα όπου κι αν βρίσκονται, δίνοντάς τους λίγη δύναμη για να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα τους (…)

Αφιερώνουμε τις επιθέσεις αυτές στους συντοπίτες συντρόφους Χαράλαμπο Τσιλιανίδη, Δημήτρη Φεσσά, Σωκράτη Τζίφκα, Δημήτρη Δημτσιάδη, στο Γιάννη Σκουλούδη και στον αρνητή εργασίας Ράμι Συριανό. Ευχόμαστε με όλη την καρδιά μας καλό κουράγιο στους 5 πρόσφατους προφυλακισθέντες-μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Όλγα Οικονομίδου, Γιώργο Πολύδωρο, Δαμιανό Μπολάνο, Χρήστο Τσάκαλο και Γιώργο Νικολόπουλο. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΚΓΛΕΙΣΜΟΥ Πυρήνας Αλληλεγγύης "Φωτιά στα Σύνορα" Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».