ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και χημικά στην Φιλελλήνων – Μία τραυματίας (pics+vid)

Επεισόδια και χημικά στην Φιλελλήνων – Μία τραυματίας (pics+vid)

Μεγάλη ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα όπου έφτασε πορεία εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων για να συναντηθεί με τις καθαρίστριες που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Αποτέλεσμα της έντασης που ακολούθησε είναι να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα.

Στο μεταξύ, εν μέσω αποδοκιμασιών έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών οι ελεγκτές της Τρόικας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για το προγραμματισμένο τους ραντεβού.

Στο σημείο βρίσκονται καθαρίστριες που υπάγονται στο ΥΠΟΙΚ και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Κλειστό λόγω της πορείας το Σύνταγμα.

mesaeee

Θυμίζουμε ότι ένταση επικράτησε το πρωί και έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου έφτασαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο του υπουργείου ενώ άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, που τους απώθησαν- σύμφωνα με παριστάμενους έγινε και χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης αλλά και δύο καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Λίγο μετά και οι 17 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ - Στο νοσοκομείο μία γυναίκα

Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης