ΕΛΛΑΔΑ

Βροχή και σήμερα...

Βροχή και σήμερα...
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα, βόρειοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο....

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα, βόρειοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Πέμπτη.

Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα ανατολικά της Αττικής, ενώ στα βόρεια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά το πρωί 8 μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ το πρωί δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές μικρής διαρκείας θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην Κρήτη βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.