ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ.
Η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ο ανεπαρκής εξοπλισμός των ανδρών της ομάδας...

Η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ο ανεπαρκής εξοπλισμός των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, που αφορούν στη στελέχωση, στον εξοπλισμό και στην αποστολή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

O αριθμός των αστυνομικών των Ομάδων ΔΙΑΣ παραμένει ο ίδιος σε όλη την επικράτεια της χώρας, συνεπώς και οι περιοχές ευθύνης και το αξιόμαχο των Ομάδων αυτών.

Προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, αλλά και στην ευρύτερη υλικοτεχνική υποδομή τους έχουν σε συντριπτικό βαθμό επιλυθεί, ενώ έχει επισκευασθεί σχεδόν το σύνολο των οχημάτων που χρησιμοποιούν. Ένας μικρός αριθμός μοτοσικλετών, που δεν έχουν επισκευασθεί ακόμα, οφείλεται σε καθυστερήσεις των συνεργείων επισκευής τους.

Η αποστολή, το πεδίο δράσης, καθώς και ο επιχειρησιακός ρόλος των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ είναι σαφώς προσδιορισμένος από το ιδρυτικό θεσμικό τους πλαίσιο και σε καμία περίπτωση δεν έχει μεταβληθεί».