ΕΛΛΑΔΑ

Το συναίσθημα «παγώνει» τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Το συναίσθημα «παγώνει» τους πλειστηριασμούς ακινήτων
Οικονομική κρίση δεν σημαίνει και κρίση συναισθημάτων. Η περίπτωση...

Ρεπορτάζ: Ε.Μ.

Οικονομική κρίση δεν σημαίνει και κρίση συναισθημάτων. Η περίπτωση μια γνωστής επιχειρηματία από τη Καλαμάτα, της οποίας το σπίτι πλειοδοτήθηκε σε πλειστηριασμό έχει πολλά κοινά με αυτή του Τόλη Βοσκόπουλου.

Και στις δυο περιπτώσεις δεν «χτύπησε» ουδείς την κατοικία τους από αλληλεγγύη στο οικονομικό πρόβλημα τόσο της γυναίκας από τους ντόπιους όσο και του γνωστού τραγουδιστή. Το συναισθηματικό δέσιμο των συντοπιτών της επιχειρηματία με την ίδια συνδέεται άμεσα με απροθυμία αυτών που ….γύρισαν τη πλάτη στο πατρικό σπίτι του καλλιτέχνη στο Κορυδαλλό.

Στις επαρχιακές πόλεις έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να συμπαρίστανται σε όποιον χάνει με αυτό τον τρόπο ένα ακίνητο, μη εμφανιζόμενοι στον πλειστηριασμό αυτού καθώς γνωρίζουν σε ποιον ανήκει και την ιστορία που κρύβεται από πίσω πριν η κατοικία φύγει λόγω χρεών από τα χέρια του ιδιοκτήτη.

«Ενώ ήταν η πιο άσχημη στιγμή της ζωής μου, κανείς δεν εμφανίστηκε στον πλειστηριασμό», αναφέρει συναισθηματικά φορτισμένη η Σ.Μ. στο newsbomb.gr. Η επιχειρηματίας από τη Καλαμάτα έχασε την οικία της, η οποία βγήκε δυο φορές σε πλειστηριασμό αλλά «δεν εμφανίστηκε κανείς ούτε στη πρώτη, ούτε στη δεύτερη. Αυτό με συγκίνησε αφάνταστα. Η πράξη τους αυτή μου δηλώνει ότι υπάρχει ακόμα το στοιχείο της ανθρωπιάς στις μέρες μας. Επειδή στο μικρόκοσμο της Καλαμάτας ο ένας γνωρίζει τον άλλο, δύσκολα θα βγει και θα «χτυπήσει» το σπίτι του άλλου».

Άποψή που ενισχύεται και από τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, Χρήστο Τερζίδη. Ο κ. Τερζίδης σε δηλώσεις του στο newsbomb.gr δηλώνει ξεκάθαρα ότι: «Πράγματι υπάρχει αυτή η απροθυμία που εντοπίζεται κυρίως στην επαρχία. Ο λόγος της μη προσέλευσης ενδιαφερόμενος είναι ότι επικρατεί το συναισθηματικό στοιχείο. Οι συμπολίτες γνωρίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί ως τροχοπέδη στις διαδικασίες του πλειστηριασμού».

Το φαινόμενο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, είναι εντονότερο στις αγροτικές περιοχές, άρα σε κλειστές κοινωνίες «Οι κάτοικοι γνωρίζουν την αδυναμία που έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης. Από το 2008 πάντως όπου η διενέργεια των πλειστηριασμών γίνονται πλέον στα Ειρηνοδικεία και όχι στους εκάστοτε δήμους, η όλη διαδικασία έχει γίνει λίγο απρόσωπη», καταλήγει ο κ. Τερζίδης.

Διαβάστε επίσης...

Στο ελληνικό Δημόσιο το πατρικό σπίτι του Τόλη