ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμικό «παρών» από τα μηχανοκίνητα

Δυναμικό «παρών» από τα μηχανοκίνητα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

Με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μέσων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

s4

Η παρέλαση έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την κινητοποίηση 3.000 αστυνομικών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια έλαβαν μέρος στην παρέλαση και μηχανοκίνητα τμήματα των Ένοπλων Δυνάμεων.

Εντυπωσιακή ήταν και η πτήση μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από την Ακρόπολη.

s3

Η παρέλαση του στρατού μας γέμισε περηφάνεια και μας υπενθύμισε τις μάχες που έχουν δοθεί για την δική μας ελευθερία.

Στην στρατιωτική παρέλαση παρουσιάστηκαν τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα επίσης γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PZH 2000.

s6

Αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ σχολίαζαν ότι το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων μέσων διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και καλύπτεται από τα συνήθη λειτουργικά κονδύλια των καθημερινών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αβραμόπουλος: Στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης

«Σήμερα ζήσαμε συγκινητικές στιγμές. Θαυμάσαμε να παρελαύνουν μπροστά μας τα άξια παιδιά της Ελλάδος», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης.

«Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τα καλύτερα που έρχονται. Με αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση που παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδων Αθηναίων στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης. Η Ελλάδα της κρίσης σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

avra
s8

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

«Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το αν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ζητούμενα, όπως σημειώνει, είναι «απασχόληση, ρευστότητα, ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο, ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας παντού».

«Η εκπλήρωση θεμελιωδών στόχων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν είναι απλώς μια δυνατότητα, είναι καθήκον απέναντι στη νέα γενιά που αδικήθηκε πολύ από τους μεγαλύτερους» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην επέτειο επισημαίνει ότι «θυμίζει πώς το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό με ομόνοια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα», προσθέτοντας ότι «η εθνική ανεξαρτησία κατακτήθηκε με θυσίες και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς».

Διαβάστε επίσης:

Οι δηλώσεις των πολιτικών μετά τη στρατιωτική παρέλαση

«Ενότητα του λαού ώστε η πατρίδα να ξανάρθει στην θέση που της αξίζει»

Αβραμόπουλος: Στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης

Δηλώσεις - σάλος από Ρεπούση και Δήμου ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος στην Κρήτη (pics)

Καλαμάτα: Παρέλαση με επεισόδια και συγκρούσεις (vid)

Λάρνακα: Με μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση